Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τσίπρας: Ανοίξατε το κουτί της Πανδώρας και προκαλείτε την τύχη σας - ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας: Ανοίξατε το κουτί της Πανδώρας και προκαλείτε την τύχη σας - ΒΙΝΤΕΟ
Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη, τη Διαφθορά και τη Διαπλοκή.
«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις ευχαριστίες μου στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ που μου έδωσαν την εξαιρετική ευκαιρία να προκαλέσω τη συζήτηση. Θέλω να τους ευχαριστήσω, διότι είναι μία συζήτηση που έπρεπε να γίνει. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Για να μην παραδοθούν στη λήθη τα έργα και οι μέρες σας. Για να μην παραγραφούν στη συνείδηση του ελληνικού λαού οι εγκληματικές σας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση των πραγμάτων» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας  και συνέχισε:
«Η ΝΔ με αφορμή μια δήθεν αποκάλυψη για υποτιθέμενη παρέμβαση της κυβέρνησής μας στη δικαιοσύνη, νόμιζε ότι θα μπορέσει να προκαλέσει θόρυβο ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Νόμιζε ότι αυτό θα είναι προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης. Δεν πρόκειται για αφέλεια αλλά για θράσος και αλαζονεία».
«Μέσα στη βιασύνη και την αλαζονεία σας δεν σκεφτήκατε καν ότι με αυτόν τρόπο μόνοι σας θα ανοίγατε το Κουτί της Πανδώρας και προκαλείτε την τύχη σας και θα υποστείτε στραπάτσο» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η δικαιοσύνη είναι βαθύτατα ταλαιπωρημένος θεσμός, από βάσανα και παρεμβάσεις, οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, συγκαλύψεις και ολιγωρίες και έκανε λόγο για «χάος που αν δεν είναι σκοπίμως διαμορφωμένο, είναι σκοπίμως αφημένο».
Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση σημείωσε ότι «καλό είναι να μην διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας δώσατε την αφορμή να κάνουμε αυτή τη συζήτηση για παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη επικαλούμενοι μία συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με την εισαγγελέα Τσατάνη.
Τόνισε ότι για την εν λόγω υπόθεση που αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα διεξάγεται ήδη πειθαρχική έρευνα για τις πράξεις ή τις παραλείψεις που οδήγησαν με μάλλον περίεργο τρόπο τρεις δικογραφίες στο αρχείο.
Παράλληλα ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε την κατάθεση τις επόμενες μέρες από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πρότασης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει εξαντλητικά τις δανειακές συμβάσεις που σύναψαν οι τράπεζες με τα κόμματα και τα ΜΜΕ. Είπε ότι το πόρισμα δεν θα βγει του «Αγίου Ποτέ», αλλά Θα βγει το αργότερο στα τέλη του Μάη.
«Θέλω να δεσμευτώ ότι η υπόθεση αυτή με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων σας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν μπορούν να κλείσουν μέσα σε μια νύχτα επειδή καταθέσατε μια τροπολογία σε μια νύχτα που αθωώνει και δίνει ασυλία σε αυτούς που σας τα έδωσαν», σημείωσε. Τόνισε ότι οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν κατά κεραίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε 13 παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη ενώ εξαπέλυσε πυρά ιδιαίτερα στην τριετία της διακυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.
«Αναρωτιέται κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει με το θράσος τους , για την απύθμενη υποκρισία», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι τη συγκεκριμένη τριετία «χάθηκε η μπάλα».
Είπε ακόμη ότι οι παρεμβάσεις πολλές φορές ακόμα και οι παραλείψεις αποτελούν παρέμβαση, για να σχολιάσει ότι «ήταν πολλές κι αυτές», φέρνοντας ως κορυφαίο παράδειγμα την «παράλειψη», όπως είπε, να παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές η λίστα Λαγκάρντ. Κατηγόρησε την τριετία για συγκάλυψη του μεταπολιτευτικού σκανδάλου της Siemens και μίλησε για «απαράδεκτο» εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφτηκε ανάμεσα στο δημόσιο και την εταιρεία. Ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συστήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων και πολιτικών στελεχών διεκδικώντας την επαναδιαπραγμάτευση αυτού του συμβιβασμού με τη Ζίμενς και κάλεσε την αντιπολίτευση να συμμετάσχει σε αυτή την επιτροπή.
Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι με τη συνταγματική αναθεώρηση «πρέπει να τελειώσει οριστικά αυτή η ντροπή» του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Και οι υπουργοί πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως κάθε πολίτης, τόνισε.
Αναφερόμενος στην υπόθεση Παπασταύρου μίλησε για τρανταχτό παράδειγμα που λειτουργεί ως σύμβολο του «ξεπεσμού του παλιού πολιτικού συστήματος».
Απευθύνοντας «το κύριο πολιτικό ερώτημα που αφορά» τον κ. Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός ρώτησε: «Γιατί καλύπτεται αυτό το δίδυμο Σαμαρά-Παπασταύρου;».
Τόνισε ότι δεν κατανοεί γιατί δεν παίρνει αποστάσεις από το «σκοτεινό πρόσφατο παρελθόν του κόμματός του», γιατί «τον καλύπτετε σαν να ήταν δικός σας συνεργάτης ή ακόμα σαν να ήταν δικός σας συνεταίρος;». Κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ στην ομιλία του να διαλευκάνει αυτή την απορία, όπως επίσης και την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών. « Αντί να απειλείτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους με αγωγές επειδή σας ζητούν εξηγήσεις, θα σας πρότεινα να τις δώσετε», υπογράμμισε.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα


Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου