Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Η κόντρα Καμμένου – Κουτζαμάνη…



Η κόντρα Καμμένου – Κουτζαμάνη…

Ξάφνιασε η ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, για τα όσα είπε ο Καμμένος στην Βουλή (για τα σκάνδαλα και τους ανακριτές).

Βεβαίως και…
δεν είχε καμιά δουλειά η κυρία εισαγγελέας, να ανοίξει μέτωπα και να ανταλλάσει ανακοινώσεις με τους πολιτικούς. Άλλη είναι η δουλειά της.

Η ανακοίνωση της, προκάλεσε την απάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ.

Διαβάστε και τις δύο:

« Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους. Το θέμα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojast (το αποκληθέν ως “κοινό register”) ανήκει στην αρμοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτημα δια του κατά τόπον αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών και όχι στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Οι υποθέσεις Siemens, Υποβυρχίων και Βγενόπουλου, στις οποίες γίνεται αναφορά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο, όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό μας Μέλος στην Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι πρώτες δυο στις 8.9.2008 και 26.7.2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21.4.2015. Επομένως, ουδόλως εμπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόμενο σύστημα διαχείρισης της Eurojust».

Η απάντηση του Πάνου Καμμένου

«Με μία πρωτοφανή για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανακοίνωση Τύπου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη απάντησε στη χθεσινή αναφορά μου στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα της Eurojust και για τις τρεις δικογραφίες των υποβρυχίων, της Siemens και του Βγενόπουλου που δεν έχουν ενταχθεί στο σύνολό τους στο σύστημα Eurojust από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παρέλειψε βέβαια να πει το σημαντικότερο, ότι αρμόδιος Εισαγγελέας και χειριστής του θέματος εν γνώσει της κ. Κουτζαμάνη είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης το 1993 στη Λευκάδα με 135 ψήφους.

Αντιλαμβάνεται πλέον ο ελληνικός λαός ότι είτε υπάρχει θέμα για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είτε για τον Εισαγγελέα Ορνεράκη, ο οποίος μέχρι σήμερα εξέθεσε τη χώρα γιατί δεν ενέταξε, ίσως με εντολή της Εισαγγελέως ίσως όχι, την υπόθεση Βγενόπουλου στο Eurojust και διαμαρτυρήθηκαν οι Κυπριακές αρχές, αλλά και τις ροές χρήματος από τα υποβρύχια και από την υπόθεση της Siemens που προέκυψαν μετά το 2008 και το 2010»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου