Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει o Μουζάλας - ΒΙΝΤΕΟ

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγει o Μουζάλας - ΒΙΝΤΕΟ
Τη στήριξή του στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος» να φύγει από την κυβέρνηση.
«Θεωρώ ότι δεν γεννιέται κανένα πολιτικό ζήτημα. Εάν πράγματι είμαστε ώριμοι θα πρέπει να θεωρούμε ότι έχει κλείσει αυτό το θέμα και νομίζω πως έχει κλείσει. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φύγει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που προέκυψε μετά τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα σε τηλεοπτική εκπομπή περί "Μακεδονίας".
Για το ενδεχόμενο παραίτησης του Πάνου Κάμμενου εκτίμησε ότι «από τη στιγμή που δόθηκαν τόσο καθαρές απαντήσεις, δεν τίθεται κανένα θέμα».
Ο υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι ο Γιάννης Μουζάλας «είναι ένας από τους πιο πετυχημένους υπουργούς», σημειώνοντας ότι «μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» το προσφυγικό.
«Κανείς δεν εγγυάται ότι η συμφωνία θα είναι αποτελεσματική»
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό ο κ. Σκουρλέτης εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς την αποτελεσματικότητά της.
«Με βάση την προσέγγιση των διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών. μάλλον επετεύχθη κάτι το οποίο ήταν το καλύτερο δυνατό. Αντικειμενικά, αυτό που επετεύχθη είναι πολύ λίγο με βάση του διεθνείς κανόνες, τις διεθνείς συνθήκες. Μένει να δούμε αν αυτή η συμφωνία μπορέσει να λειτουργήσει... Δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι για το πώς αντιμετωπίζει ο ισχυρός κόσμος το προσφυγικό. Δεν πήγαμε μπροστά σε αυτό το θέμα. Αδυναμίες αναδείχθηκαν», επισήμανε ενώ και σε άλλο σημείο ανέφερε:
«Έτσι όπως ήταν τα πράγματα επετεύχθη μια ισορροπία η οποία φαίνεται ότι, τουλάχιστον στα χαρτιά, ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά πρέπει να λειτουργήσει. Κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα είναι αποτελεσματική. Θα φανεί τις επόμενες μέρες».

Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου