Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Le Figaro: Εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα...
Για οριστικό σχέδιο κλεισίματος του περάσματος των Βαλκανίων κάνουν λόγο σήμερα δυο μεγάλες γαλλικές εφημερίδες η Le Figaro και ο Le Monde.

«Η ΕΕ συμφώνησε να...
κλείσει ο δρόμος των Βαλκανίων στους πρόσφυγες» είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της Figaro.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η εφημερίδα μπόρεσε να μελετήσει το σχέδιο των συμπερασμάτων της αποψινής συνόδου όπου «η ΕΕ υπόσχεται μια μέγιστη βοήθεια προς την χώρα μας που κινδυνεύει να γίνει ο τελικός προορισμός για χιλιάδες πρόσφυγες ».

Οπως υπογραμμίζεται στο άρθρο της εφημερίδας οι 28 πρωτεύουσες της ΕΕ, συμφώνησαν χθες το βράδυ να κλείσει το πέρασμα των Βαλκανίων.

«Η ροή των παράνομων μεταναστών στα Ανατολικά Βαλκάνια φθάνει στο τέλος της, αυτός ο δρόμος είναι από εδώ και στο εξής κλειστός», αναφέρει το σχέδιο των συμπερασμάτων.

Σε άλλο σημείο γράφει πως «η EE θα στηρίξει την Ελλάδα σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή και θα κάνει το μέγιστο για να την βοηθήσει ώστε να διαχειριστεί την κατάσταση».

Το σχέδιο των συμπερασμάτων έχει γίνει ήδη αποδεκτό από τους 28 πρέσβεις των χωρών της ΕΕ, τονίζει η Le Figaro.

«Η ΕΕ θα ασκήσει πίεση στην Τουρκία στις Βρυξέλλες ώστε να βοηθήσει στην διευθέτηση της μεταναστευτικής κρίσης -που σημαδεύτηκε την Κυριακή από άλλο ένα ναυάγιο στο Αιγαίο με 28 νεκρούς- με την επιθυμία του οριστικού κλεισίματος του περάσματος των Βαλκανίων» γράφει η εφημερίδα Le Monde.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου