Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΚΙΝΗΜΑ εναντίον κυβέρνησης: «Ας αφήσει επιτέλους τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς»

Από τον Τομέα Προστασίας των Δικαιωμάτων και Ασφάλειας του Πολίτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση
Όταν στον καταυλισμό της Ειδομένης κυρίως, αλλά και σε όλα τα σημεία συγκέντρωσης των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα η παρουσία της Πολιτείας είναι ανύπαρκτη, ακόμη και σε στοιχειώδες ανθρωπιστικό επίπεδο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μας διαφωτίζει ακόμη περισσότερο για το τεράστιο έλλειμμα κυβερνητικής πολιτικής. 
Δηλώνει, τουλάχιστον αφελώς, οτι οι εξαθλιωμένοι της Ειδομένης «θα πειστούν από προκηρύξεις που θα τους μοιράσουμε ότι για να μπορέσουμε να τους υποστηρίξουμε θα πρέπει να μας εμπιστευθούν, να πάνε στους οργανωμένους καταυλισμούς (ποιούς άραγε;) κι εκεί να τους δώσουμε κάποια βοήθεια (την ανύπαρκτη μεχρι τώρα)».
Μας ενημερώνει επίσης ότι βάσει όσων συμφωνήθηκαν στη Σμύρνη «θα βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους Τούρκος παρατηρητής που θα υπογράφει το πρωτόκολλο επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών που θα επιστρέφουν στην Τουρκία».
Πέραν των ζητημάτων κυριαρχίας που τίθενται – ο κ. Τόσκας είναι γνώστης του αντικειμένου – θα είχε ίσως κάποιο νόημα εάν στα πλαίσια της προφανούς αμοιβαιότητας ελέγχου, προβλεπόταν και η εγκατάσταση έλληνα «παρατηρητή» στις τουρκικές ακτές που θα ελέγχει τον τρόπο παράνομης διακίνησης προσφύγων από τα οργανωμένα κυκλώματα, όταν μαλιστα ο σημερινός τουρκικός τύπος αναφέρει οτι περίπου 3 εκατομμύρια πρόσφυγες αναμένουν να φύγουν απο την Τουρκία, προφανώς μέσω αυτών των κυκλωμάτων, προς την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση επιτέλους ας αφήσει τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς και ας αναλάβει με σοβαρότητα να επιτελέσει το δύσκολο έργο της. Αν μπορεί.
Και με την ευκαιρία, ας ενημερώσει και τον ελληνικό λαό για τα συμφωνηθέντα στην Σμύρνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου