Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Κίνημα Οι αντιθεσμικές διαδρομές Κυβέρνησης – Δικαιοσύνης πλήττουν τη Δημοκρατία

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση
Είναι απαράδεκτο για την ίδια τη Δημοκρατία και τραγικό, ειδικά στην περίοδο που ζούμε, να αποκαλύπτονται κάθε μέρα όλως αντιθεσμικές διαδρομές μέσα στη Δικαιοσύνη και σχέσεις ανεπίτρεπτες και σκοτεινές με την εκτελεστική εξουσία .
Αυτό όμως συμβαίνει, όταν αντί για τη θεσμική ισχυροποίηση της Δικαιοσύνης, την οποία επέλεξε και εφάρμοσε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις η κυβέρνηση Παπανδρέου, επιλέγεται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τοποθετούνται πρόσωπα σε θέσεις “διαφάνειας”, γνωστά από το παρελθόν τους, με κριτήριο τις υπόγειες κομματικές διασυνδέσεις με τη ΝΔ και προφανώς την τεχνογνωσία στην αδιαφάνεια.
Η ίδια η Δικαιοσύνη οφείλει να περιφρουρήσει ουσιαστικά το ρόλο της χωρίς εμπλοκή σε κομματικά παιχνίδια και η εκτελεστική εξουσία να σεβαστεί επιτέλους την ανάγκη του Έλληνα πολίτη να προσφεύγει στο θεσμό αυτό με πλήρη εμπιστοσύνη, η οποία κλονίζεται ισχυρά από τέτοιου είδους δύσοσμες συμπεριφορές με τεράστιες παρενέργειες. Να σταματήσει τώρα, επιτέλους, η διαπλοκή αυτή σε όλα τα επίπεδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου