Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Μάρδας: Διπλωματική επίλυση των θεμάτων με την Τουρκία… …αλλιώς… πόλεμοςΜάρδας: Διπλωματική επίλυση των θεμάτων με την Τουρκία…
Απίστευτη δήλωση Μάρδα: Διπλωματική επίλυση των θεμάτων με την Τουρκία, αλλιώς… πόλεμος!

…αλλιώς… πόλεμος…

Σε μία απίστευτη δήλωση προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας λίγες μόνο ώρες μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σμύρνη. Ειδικότερα, μιλώντας στο...
Βήμα FM και αναφερόμενος στα όσα ειπώθηκαν χθες στην κοινή συνέντευξη Τύπου των πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, έκανε λόγο για... πόλεμο, σε περίπτωση που δεν επιλυθούν διπλωματικά τα θέματα με την Άγκυρα.

Τοποθετούμενος επί των όσων είπε ο κ. Νταβούτογλου για τις παραβιάσεις, ο κ. Μάρδας σημείωσε ότι «κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»... Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος... Διαφορετικά, πόλεμος!».

Και συνέχισε:

Εμείς προτείνουμε, με τη διπλωματική οδό, να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Η δεύτερη λύση, η οποία υφίσταται, είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως (σ.σ.: πόλεμος). Εγώ δεν βλέπω καμία υποχώρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Υποχώρηση θα ήταν να πηγαίναμε στο ΝΑΤΟ και να λέγαμε πράγματι η Τουρκία, έχει δίκιο.

Ερωτηθείς για τη στάση του πρωθυπουργού όσον αφορά τις δηλώσεις Νταβούτογλου περί casus belli ο κ. Μάρδας είπε: «Δεν απάντησε ακριβώς με τα άρθρα, αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Τι θέλατε να κάνει εκείνη την ώρα, δηλαδή; Τι άλλο περιμένατε να πει; Δεν μπορεί να συνδεθεί το casus belli με το άλλο (σ.σ.: επέκταση των χωρικών υδάτων), αυτό είπε ο πρωθυπουργός, πολύ καθαρά και με σαφήνεια, μπροστά του ήμουν, που σημαίνει ότι το αναφαίρετο δικαίωμά μας υφίσταται, το casus belli δεν πρέπει να υφίσταται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου