Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Οι πολιτικοί τίμησαν τους Βενιζέλους...

«Eλευθέριος Βενιζέλος», περίπου 1935. Ιδιωτική συλλογή.


Ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου τελέστηκε σήμερα (Κυριακή) στο Ακρωτήρι Χανίων. Το μνημόσυνο συνέπεσε με την επέτειο των 80 χρόνων από τον θάνατο του...
Ελευθερίου Βενιζέλου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος. Στεφάνια κατέθεσαν εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, εκ μέρους του προέδρου της βουλής των Ελλήνων η βουλευτής Βάγια Βαγιωνάκη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών. Αντί στεφάνου, το Ποτάμι το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον επικεφαλής του, Σταύρο Θεοδωράκη, κατατέθηκε χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο πρώην βουλευτής, συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο ως αξεπέραστο πρότυπο του οραματιστή. Τόνισε ότι «ο Βενιζέλος είναι ο ορισμός του μεταρρυθμιστή ηγέτη» και πρόσθεσε: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος με το αξεπέραστο πρότυπό του μας δίνει τον ορισμό της ηγεσίας σε συνθήκες μεγάλης αβεβαιότητας και κρίσης. Ηγέτης γίνεσαι, μας λέει με το έργο του, όταν το εσωτερικό σου ρολόι συγχρονίζεται με το ρολόι της ιστορίας όταν το εσωτερικό σου κάλεσμα συγχρονίζεται με το κάλεσμα της ιστορίας».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δήλωσε πως ο Ελευθέριος Βενιζέλος σφράγισε με την παρουσία του τον 20ο αιώνα, συμπληρώνοντας πως συγκρότησε όλους τους σύγχρονους θεσμούς και «υπηρέτησε με συνέπεια μέχρι τέλους την ιδέα της δημοκρατίας, της ισότητας, της συγκρότησης μιας Ελλάδας ισχυρής και υπερήφανης».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έναν ηγέτη με όραμα που δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα και αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες με πείσμα, με υπομονή και πρωτοφανή γενναιότητα. «Στις δύσκολες συνθήκες που περνά σήμερα η χώρα η πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρη», σημείωσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πως «η ανάγκη της Ελλάδας είναι να έχει πολλούς Λευτέρηδες που θα αγωνιστούν με θάρρος για τις μεγάλες αλλαγές».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου