Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Που το πάει ο Βενιζέλος; “Φωτογραφίζει” τον Κυριάκο για συνεργασία

Σε μια δήλωση που θα συζητηθεί προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επί της ουσίας τάχθηκε υπέρ μιας συνεργασίας με την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας των ευρωπαϊκών δυνάμεων, στις οποίες συμπεριέλαβε και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την εξής σημαντικής υποσημείωση: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι μια δύναμη αμφίθυμη, η οποία έχει τη θέση της σε κάτι τέτοιο, εάν πράγματι το πιστεύει. Αλλά δεν είναι ούτε πολιτικά, ούτε ιστορικά, δίκαιο και σωστό, ιθύνουσα δύναμη μιας τέτοιας συνεργασίας να είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο κ. Τσίπρας. Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα θέματα και ότι και σε μια κυβέρνηση συνεργασίας θα δημιουργούν προβλήματα με την αμφιθυμία και τις αντιφάσεις τους. Όμως, πρέπει να γίνει η προσπάθεια αυτή”.
Αφού λοιπόν αποδόμησε την όποια προσπάθεια συγκρότηση κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, η οποία φυσικά δεν μπορεί να μην περιλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προβλέποντας την αποτυχία του εγχειρήματος και τα μελλοντικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν:
“Εάν η προσπάθεια αυτή αποτύχει, πρέπει οι δυνάμεις που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις και την προοπτική της χώρας, να αναλάβουν και την ευθύνη να κάνουν τα αναγκαία βήματα”. Στη δήλωση του αυτή, ο κ. Βενιζέλος επί της ουσίας φωτογραφίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία.
Τέλος, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός κεντρώου πόλου, σε μια δήλωση με αρκετή αμφισημία:
“Ιθύνουσα δύναμη πρέπει να είναι ένας μεσαίος χώρος στο προοδευτικό, ριζοσπαστικό κέντρο, που συγκεντρώνει σοσιαλδημοκρατικές, κεντροαριστερές, πολιτικά φιλελεύθερες, δημοκρατικές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, χωρίς συμπλέγματα και χωρίς αποκλεισμούς. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε ούτε ίσες αποστάσεις, ούτε κοντή μνήμη. Ξέρουμε ποιος είναι ποιος, ποιος μπορεί να συμβάλλει και ποιος όχι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου