Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Απλήρωτοι ηθοποιοί και τεχνικοί διαμαρτύρονται έξω από το MEGA

Διαμαρτυρία απλήρωτων ηθοποιών, σεναριογράφων και τεχνικών έξω από τα γραφεία του καναλιού για δεδουλευμένα δεκαοκτώ μηνών
aplirwtoi-ithopoioi-kai-texnikoi-diamarturontai-eksw-apo-to-megaΗθοποιοί, τεχνικοί και εργαζόμενοι του καναλιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Mega στη μεσογείων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μη καταβολή δεδουλευμένων. 
Με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη δεν κατάφεραν να δουν κανένα εκπρόσωπο του καναλιού και ενημέρωσαν ότι έχουν ξεκινήσει ήδη να κινούνται νομικά για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
 
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τους μεγαλομέτοχους του Mega ότι παίζουν με τις τύχες τους, με τον ιδρώτα τους, το ψωμί των οικογενειών τους μιας και «σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις δεν προχώρησαν  στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο».
 

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι ηθοποιοί, σεναριογράφοι, τεχνικοί, υπάλληλοι των εταιριών που εκτελούν παραγωγές για το mega και γενικά όλοι εσείς που έχετε δουλέψει για το «τέως MEGάλο κανάλι» αφυπνισθείτε.
Οι μεγαλομέτοχοι παίζουν με τις τύχες μας, με τον ιδρώτα μας, το ψωμί της οικογένειάς μας
 

Σε πέντε συνεχείς συνεδριάσεις δεν προχώρησαν στην ανακεφαλαιοποίηση του καναλιού με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με κλείσιμο.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει, οδηγούν το κανάλι στη χρεοκοπία με σκοπό να μας αφήσουν απλήρωτους μετά από τόσα χρόνια που εξυπηρετήσαμε τα συμφέροντά τους.
 

Με την αρχή του επόμενου έτους το κανάλι από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς, υποχρεωτικά θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία, εφόσον δεν γίνει ανακεφαλαιοποίηση. Για αυτό σας καλούμε όλους, μαζί με όσους υποφέρουν μαζί μας, δηλαδή τις οικογένειες μας, να δώσετε απαραίτητα το παρόν σε μία δυναμική κινητοποίηση έξω από το MEGA - Μεσογείων 117 στις 29 Δεκεμβρίου 12 το πρωί.
 

Αν και πολύ θα θέλαμε να φύγουμε διακοπές (όπως οι μεγαλομέτοχοι κύριοι Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης) αυτό δεν πρόκειται να γίνει μιας και δεν έχουμε λεφτά ούτε για τα στοιχειώδη.

Είναι επιβεβλημένο ολόκληρος o κλάδος να αντιδράσει δυναμικά στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι που μας υποχρεώνουν να υπογράψουμε συμβάσεις στις οποίες αναγράφεται ότι θα πληρωθούμε μετά από 8-10 μήνες από τη μέρα προβολής των επεισοδίων. Aυτό μεταφράζεται σε πληρωμή μετά ένα χρόνο από την προσφορά της εργασίας μας!!!
Θεωρούμε επιβεβλημένη την παρουσία σου, έξω από το κτίριο του Μega, ώστε να πιέσουμε τους μετόχους.
Επίσης καλούμε όλους τους συναδέλφους στα προγράμματα του Μega, να παρευρεθούν σε υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων μας. Ας μην ξεχνούν ότι την επόμενη φορά μπορεί να είναι στη θέση μας».
 

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου