Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ο Παναιτωλικός είναι… αλλιώς

Μεγάλη ανάσα για τον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Μαντζουράκη, με εξαιρετικό ποδόσφαιρο και εκμεταλλευόμενη την αποβολή-δώρο του Ζιαμπάρη, νίκησε άνετα 2-0 τον Ηρακλή στο Αγρίνιο. Σόου από Ουάρντα.              
        
Ο Παναιτωλικός είναι… αλλιώς
Τη νίκη, που εδώ και τέσσερα ματς κυνηγούσε πέτυχε ο Παναιτωλικός, επικρατώντας 2-0 κόντρα στον Ηρακλή στο Αγρίνιο.

Παρά το προβληματικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη «λύθηκε» μετά το πρώτο 20λεπτο κι πίεσε πολύ τον «Γηραιό», που προδόθηκε από τις απουσίες στην άμυνα. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου έμεινε με δέκα παίκτες στο 39’ λόγω ανόητης, αλλά σωστής, αποβολής του Ζιαμπάρη, που έδωσε την ευκαιρία στον Ουάρντα να ανοίξει το σκορ από την «άσπρη βούλα». Το ματς τελείωσε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν ο Μαρκόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (48’), τελειώνοντας σωστά εξαιρετική ομαδική προσπάθεια.

Έτσι, οι Αγρινιώτες έφτασαν τους 16 βαθμούς, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες. Πρώτη ήττα μετά από τέσσερα ματς για την ομάδα του Παπαδόπουλου, που έμεινε στους 18.


Το ματς:



Πολύ κακό παιχνίδι στο Αγρίνιο. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετέρωσαν η μία την άλλη και στο ματς κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες και τα λάθη στη μεσαία γραμμή. Ο Παναιτωλικός παρότι είχε την πρωτοβουλία, ο Ηρακλής δεν του επέτρεψε να γίνει απειλητικός, ενώ τον κρατούσε σε αμυντική εγρήγορση καθώς έψαχνε τις αντεπιθέσεις.

inner

Σταδιακά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται πιο ουσιαστικοί, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να φέρουν την μπάλα μέσα στην περιοχή του Χουάντερσον. Έτσι δοκίμασαν αρκετές φορές σουτ από μακρινή απόσταση, όμως μόνο ο Βιγιαφάνες έγινε επικίνδυνος. Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους Θεσσαλονικείς να χάνουν την ηρεμία τους στην άμυνα και το λάθος έγινε. Ο Ζιαμπάρης λειτούργησε αδικαιολόγητα ως τερματοφύλακας, έκοψε την μπάλα με το χέρι πάνω στην γραμμή, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και στο 39’ ο Ουάρντα άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να τα έχουν χαμένα και το ημίχρονο έκλεισε με τους Αγρινιώτες να προηγούνται δίκαια 1-0.

Νωρίς-νωρίς «καθάρισε» την υπόθεση νίκης η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη. Με φοβερό συνδυασμό των μεσοεπιθετικών της, η μπάλα έφτασε στον Μαρκόφσκι, που έγραψε εύκολα το 2-0 στο 48’. Ο Παναιτωλικός παρέμεινε με το πόδι καρφωμένο στο… γκάζι και ο «Γηραιός» άντεξε χάρη στις εξαιρετικές επεμβάσεις του Χουάντερσον.

inner

Πάντως, παρότι όλα έδειχναν πως έχουν κριθεί, ο Ηρακλής δεν παράτησε το παιχνίδι κι έφτιαξε ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Κυριακίδη, που πάντως είχε σχετικά ένα άνετο απόγευμα. Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό, κάτι που βόλεψε και τον Ηρακλή. Έτσι, το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ, με τον Παναιτωλικό να φτάνει εύκολα στο «τρίποντο».

Οι συνθέσεις:


Παναιτωλικός (Γιάννης Μαντζουράκης): Κυριάκιδης, Κέβιν, Κούσας, Ρουσκουγιέδα (81’ Καμαρά), Βιγιαφάνες, Παπάζογλου (81’ Κουτρομάνος), Μάκος, Μαρκόφσκι, Πάουλο, Μύγας, Ουάρντα (90+1’ Κωνσταντινόπουλος)

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Κάπελ, Ρομέρο, Χαντάκιας

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Καρασαλίδης (40’ Στάμου), Ιντζόγλου, Περόνε (79’ Λουκίνας), Πασάς (60’ Πουρτουλίδης), Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Καρλίτος, Ζιαμπάρης, Βέλλιος, Μπουλούτ

Στον πάγκο: Περνίς, Κάσσος, Τσιλιανίδης, Πουρτουλίδης

Διαιτητής: Γιώργος Κύζας

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου