Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Οι Σοσιαλιστές δεν θα στηρίξουν κυβέρνηση υπό τον Ραχόι...



Tο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας θα καταψηφίσει μια νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι του Λαϊκού Κόμματος, διεμήνυσε σήμερα ο ηγέτης του κόμματος, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο σύναψης συμφωνίας μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πολιτικών σχηματισμών της χώρας.
Μια...
τέτοια συμμαχία, σύμφωνα με τον Πέδρο Σάντσεθ, θα επέτρεπε το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης στην Ισπανία, μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στις οποίες κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

«Λέμε όχι στον Ραχόι και τις πολιτικές του» δήλωσε ο Σάντσεθ.

«Οι Σοσιαλιστές θα εργαστούν ώστε να υπάρξει μια νέα κυβέρνηση, μια κυβέρνηση αλλαγής, με προοδευτικές ιδέες και με τη δυνατότητα για διάλογο», πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε με τον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Όπως εξήγησε, οι Σοσιαλιστές δεν επιθυμούν νέες εκλογές και θα εξετάσουν όλες τις επιλογές που έχουν.

Ο Σάντσεθ τόνισε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα στηρίζει το συντηρητικό κόμμα σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και σε ζητήματα που αφορούν την ενότητα της Ισπανίας και υπογράμμισε ότι οι Σοσιαλιστές δεν θα επιτρέψουν τη διάλυση της χώρας λόγω της Καταλονίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου