Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Και του χρόνου!...

Xριστουγεννιάτικη σαλάτα


Χριστούγεννα! Πότε ήρθαν και πόσο γρήγορα θα περάσουν. Ετσι είναι, δυστυχώς! Δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να μη χαίρεται και να μην απολαμβάνει σαν μικρό παιδί τις μέρες αυτές. Δύσκολοι καιροί, σήμερα, για πολλούς! Αλλά...
τα Χριστούγεννα είναι μια φορά τον χρόνο.

Αξίζει να προσπαθήσουμε να διώξουμε κάθε τι αρνητικό και δυσάρεστο και να δημιουργήσουμε στο σπίτι μας την καλύτερη ατμόσφαιρα.

Να δώσουμε έναν τόνο εορταστικό, στολίζοντας και μαγειρεύοντας. Το μυστικό είναι να τα ζήσουμε με δικούς μας ανθρώπους, συγγενείς και φίλους.

Οι υπερβολές και οι υπερπαραγωγές εδώ και χρόνια μας... τελείωσαν. Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε επίδειξη των μαγειρικών μας δεξιοτήτων, ούτε να φτιάξουμε τεράστιες ποικιλίες φαγητών, που σίγουρα δεν θα καταναλωθούν. Αρκούν δυο-τρία πιάτα, μαγειρεμένα με αγάπη γι' αυτούς που θα τα μοιραστούμε.

Στρώστε ένα καλοσιδερωμένο τραπεζομάντιλο, ανάψτε κεριά, βάλτε όμορφες πετσέτες με χρώμα (ας είναι και χάρτινες) και καθίστε γύρω από το τραπέζι με τους αγαπημένους σας να ευφρανθεί η ψυχή σας και το στομάχι σας, μαγειρεύοντας απλά γιορτινά φαγητά. Και του χρόνου... καλύτερα!

Διαβάστε την συνέχεια, ΕΔΩ...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου