Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

«Αντάρτικο» στη ΝΔ για το σύμφωνο συμβίωσης...



Πλήρη «αρρυθμία» προκαλεί στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, αναδεικνύοντας τόσο τις...
εσωκομματικές ιδεολογικές διαφοροποιήσεις όσο και το κενό ηγεσίας.

Είναι ενδεικτικό ότι στον διάδρομο του κοινοβουλίου, μπροστά από την είσοδο για την Ολομέλεια, ο εισηγητής του κόμματος για το νομοσχέδιο Χαράλαμπος Αθανασίου, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και οι κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, Δημήτρης Κυριαζίδης και Γεράσιμος Γιακουμάτος είχαν έντονη συζήτηση για την στάση που θα κρατήσουν κατά την ψηφοφορία καθώς ήδη 38 βουλευτές του κόμματος έχουν καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία δεκαεννέα άρθρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «γαλάζιο» στρατόπεδο έχει σπάσει σε τρία κομμάτια, με βουλευτές να δηλώνουν ότι θα υπερψηφίσουν τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων, άλλους να λένε ότι θα καταψηφίσουν άρθρα, αλλά θα υπερψηφίσουν επί της αρχής και η τελευταία ομάδα να λέει ότι θα καταψηφίσει στο σύνολο.

Το γεγονός αυτό οδήγησε τον κ. Αθανασίου να προτείνει άτυπη σύσκεψη στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή προκειμένου να αποφασιστεί η κοινή γραμμή. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το διαφαινόμενο φιάσκο, ενδεχομένως να αναγκάσει τους 38 υπογράφοντες να αποσύρουν το αίτημα για ονομαστική.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι η ΝΔ είναι θετική στην επέκταση τυ συμφώνου συμβίωσης, ανέπτυξε, όμως, μια σειρά νομικών επιχειρημάτων για να εκφράσει την διαφωνία του αναφορικά με την μορφή των προωθούμενων διατάξεων και τις επιπρόσθετες επιπτώσεις που επιφέρουν. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι εξισώνουν το σύμφωνο με τον γάμο και πως ανοίγουν την πόρτα για την υιοθέτηση τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Από την άλλη πλευρά, βουλευτές όπως οι Ντόρα Μπακογιάννη, Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως και Ολγα Κεφαλογιάννη ξεκαθάρισαν ότι θα υπερψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις. Η κυρία Μπακογιάννη δε σημείωσε στην ομιλία της ότι το σύμφωνο δεν είναι γάμος και πως μετά την ρητή αναφορά του υπουργού, ότι αποκλείονται οι υιοθεσίες από ομόφυλα ζευγάρια, η ίδια δεν έχει καμία επιφύλαξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου