Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Δεύτερη φορά… Αριστερά με φυλάκιση έως 3 χρόνια για όσους μπλοκάρουν εθνικές οδούς!

 


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ως αντιπολίτευση μπλόκαρε δρόμους και συγκοινωνίες, φέρνει διάταξη, που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης, για την αύξηση των ποινών για την παρακώλυση συγκοινωνιών.
Έτσι, λοιπόν όταν παρεμποδίζεται η λειτουργία «κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση», οι ποινές φυλάκισης κυμαίνονται  από 1 έως 3 έτη. Κατόπιν των παραπάνω ποινικοποιούνται οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων και διοδίων, τα μπλόκα των αγροτών, οι απεργίες στα ταχυδρομεία, καθώς και κάθε κατάληψη κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία ακόμη και οι πορείες στον δρόμο. Ειδικότερα, τιμωρούνται:
-Με δώδεκα μήνες φυλάκισης όσοι παρακωλύουν την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων στις εθνικές οδούς, το σιδηροδρομικό δίκτυο και τις αερομεταφορές.
-Αν η παρεμπόδιση «είχε σημαντική διάρκεια», η ποινή φυλάκισης μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία χρόνια.
Το θέμα αποκάλυψε πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης μέσω twitter, για να ακολουθήσει ανακοίνωση-«καταπέλτης» της Λαϊκής Ενότητας. «Απίστευτο!!!!! Το ζητούσα χρόνια!!! Ο Αλέξης τελικά είναι πολύ μουλωχτός, πάει και το Κίνημα «Δεν πληρώνω»», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ.

πηγή: thecaller

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου