Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η ώρα των εκλογών στη ΝΔ – Στις 20:30 τα πρώτα αποτελέσματα

Η ώρα των εκλογών στη ΝΔ – Στις 20:30 τα πρώτα αποτελέσματα

Άνοιξαν οι 1.290 κάλπες που έχουν στηθεί σε 883 εκλογικά κέντρα σε όλη την χώρα και από τη ΝΔ διαβεβαιώνουν πως όλα θα εξελιχτούν ομαλά, ενώ υπάρχουν και δικλίδες ασφαλείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια τεχνικά προβλήματα υπάρξουν. 
Η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα και λίγο μετά τις 8:30 το βράδυ, θα ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων αποτελεσμάτων στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Η ΚΕΦΕ υπολογίζει πως γύρω στις 10:30 θα γνωρίζουμε τον νικητή των εκλογών και αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος που είναι και το πιο πιθανό σενάριο.
Διαβάστε τον κατάλογο με τις διευθύνσεις των εκλογικών κέντρων
Δείτε το αντίτυπο της αίτησης επαναβεβαίωσης / εγγραφής μέλους
Όσοι προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες θα πρέπει να γνωρίζουν:
• Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
• Πριν κάποιος ψηφίσει, συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του, στην οποία επισημαίνεται ότι αποδέχεται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος και αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Τα δεδομένα που θα συλλέγουν θα παραμείνουν, επί 48ωρο, στους server της Vodafone και, εν συνεχεία, βάσει νομοθεσίας, θα καταστραφούν-διαγραφούν. Νωρίτερα, όμως, θα τα έχει ζητήσει η ΝΔ, καθώς από αυτά τα αρχεία θα δημιουργηθούν- επικαιροποιηθούν τα μητρώα μελών του κόμματος.
• Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
• Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr, ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ)
• Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η επίδειξη επισήμου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Δίπλωμα οδήγησης, Διαβατήριο).
• Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
• Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, όσοι προσέλθουν ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν και την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
• Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.
Επίσης τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ, που θα προσέλθουν, στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματος, μπορούν να ενημερώνονται για τα εκλογικά τμήματα μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος www.nd.gr , από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ) και από τους τηλεφωνικούς αριθμούς:
210-9444732
210-9444981
210-9444340 έως 345
Πηγή: Real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου