Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

«Γελοιότητες και κατασκευασμένα ψεύδη»! Τι έλεγε ο Ελενόπουλος για θέμα των ΜΚΟ

Για μια ακόμη φορά έρχεται «ξαναζεσταμένο» στην επικαιρότητα η προσπάθεια σύνδεσης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την υπόθεση των παράνομων χρηματοδοτήσεων σε ΜΚΟ.

Το θέμα είχε ανακινηθεί και τον Φλεβάρη του 2014 και τότε ο στενός συνεργάτης του επικεφαλής του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» Γιώργος Ελενόπουλος είχε πάρει θέση επί του ζητήματος, κάνοντας λόγο για «στημένα και κατασκευασμένα θέματα, τα οποία στη συνέχεια αναδεικνύονται». «Καταφεύγουν σε γελοιότητες και ψεύδη χωρίς προηγούμενο για να χτυπήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Επιθέσεις, που προέρχονται από δήθεν αναμάρτητους, αλλά γνωστούς αμαρτωλούς», ανέφερε τότε ο κ. Ελενόπουλος.

Όπως έλεγε ο κ. Ελενόπουλος «ορισμένοι σχολιαστές που μετέχουν σε αυτές τις επιθέσεις κατά του πρώην πρωθυπουργού, που γνωρίζουν τι συμβαίνει πραγματικά, αλλά προσποιούνται άγνοια, έχουν διαψευστεί πολλές φορές, αλλά δεν έχουν ζητήσει συγνώμη, γιατί στόχος τους είναι να μείνει η μουτζούρα, και γιατί έχουν μάθει να ενοχοποιούν. Γνωρίζουν επίσης ότι ΜΚΟ λειτουργούσαν και χρηματοδοτούνταν και την περίοδο 2004-2009, αλλά το αποκρύπτουν, προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η υπόθεση ΜΚΟ, με τα όποια αρνητικά της, ταυτίζεται με τον Γ. Παπανδρέου, ενώ αποκρύπτεται ο πολύ θετικός ρόλος τους στις διεθνείς σχέσεις της χώρας».
Ο κ. Ελενόπουλος απέδιδε όλη την εκστρατεία κατά του κ. Παπανδρέου σε «παρασιτικά κέντρα και κατεστημένα, τα οποία κόπτονται για τη διαφάνεια, αλλά, στην πραγματικότητα, προσπαθούν να κάνουν τις δουλειές τους πίσω από την κουρτίνα των δήθεν ευθυνών του κ. Γ. Παπανδρέου, που εξυφαίνεται καθημερινά από ΜΜΕ».
«Το πρόβλημά τους δεν είναι η υπόθεση των ΜΚΟ. Είναι ο φόβος που τους διακατέχει μπροστά στο ενδεχόμενο να αποκαλυφθεί ότι οι επιλογές τους δεν αφορούν τη χώρα και το δημόσιο συμφέρον», επισήμανε ο κ. Ελενόπουλος.
Ο συνεργάτης του κ. Παπανδρέου έκανε επίσης λόγο τότε για «πολιτική και ειδησεογραφία του μηδενισμού» που ακολουθούν κάποιοι «για να ισοπεδώσουν πρόσωπα και θεσμούς, η εύκολη σπίλωση του διπλωματικού σώματος, η συλλήβδην ενοχοποίηση της κοινωνίας των πολιτών- που προφανώς ενοχλεί αρκετούς, ο μηδενισμός της καθοριστικής δουλειάς που έγινε για την ελληνική παρουσία διεθνώς αλλά και την κοινωνική συνοχή στη χώρα μας, με τη δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων».
«Όλα αυτά αποτελούν μέρος μιας πολιτικής ασθένειας που σήμερα κυριαρχεί, δηλαδή, μιας φασίζουσας ισοπέδωσης προς εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών στόχων, που υπονομεύει και κάθε έννοια δικαίου, όπως και δημοκρατικού πολιτισμού στη χώρα μας», επισήμανε ο στενός συνεργάτης του κ. Παπανδρέου.
Αναφέρει επίσης ότι: «Η μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας, είναι η μάχη για την ελευθερία και τη δημοκρατία- κατά του φασισμού όλων των μορφών και σχηματισμών, που εμπεριέχει και την άκρατη και άκριτη καταγγελία χωρίς βάθος, χωρίς άλλη άποψη, με επιλεκτικά ή και κατασκευασμένα στοιχεία».
Ειδικότερα, σε όσα αποδίδονται στον κ. Παπανδρέου κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εξωτερικών, ανέφερε:
«Σήμερα επιχειρείται να πληγεί αυτός που πρώτος προσπάθησε να βάλει μια τάξη στις σχέσεις κράτους- ΜΚΟ, από την πριν το 2004 περίοδο. Επιχειρείται να πληγεί αυτός που η κυβέρνησή του έφερε το θέμα στη Βουλή για έλεγχο. Επιχειρείται να πληγεί αυτός που επί των ημερών τής κυβέρνησής του οδήγησε την υπόθεση σε διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.
Επιχειρείται να πληγεί αυτός που με τις αποφάσεις της κυβέρνησής του, «ευθύνεται» γιατί δημιούργησε τουλάχιστον μια ντουζίνα νέους θεσμούς διαφάνειας, ελέγχου και αξιοκρατίας, σε λιγότερο από δύο χρόνια και σε περιβάλλον κρίσης, λιτότητας και σφοδρότατων αντιδράσεων εκ μέρους των δήθεν υπερασπιστών της αλήθειας. Επιχειρείται να πληγεί αυτός που επιτέλους, κάτι έκανε».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου