Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ - ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ προς πολλούς αποδέκτες.



Ο νόμος για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ , ως στοιχειώδες αλλά καθοριστικό μέτρο προστασίας εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών, θεσπίστηκε το 2010 απο την κυβέρνηση του τότε ΠΑΣΟΚ, με εντολή και προσωπική επιμονή του τότε Πρωθυπουργού και
Προέδρου του ΓΙΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ψηφίστηκε δε απο την τότε Κοινοβουλευτική του Ομάδα , αυτήν η οποία λοιδορήθηκε, άντεξε στις πιο δύσκολες συνθήκες της μεταπολίτευσης, στιγματίστηκε ως "προδοτική" , πλήρωσε μόνη της όλο το πολιτικό κόστος , όταν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί επαγγελματίες συνδικαλιστές, ΜΜΕ κλπ την αφόριζαν παντού και εντέλει , πλην ορισμένων χαλκέντερων και άλλων παντός καιρού, εξαφάνισαν τα μέλη της σε πολιτικό ακόμη και προσωπικό επίπεδο. Αρμόδια Υπουργός ήταν η Λούκα Κατσέλη γιαυτό έμεινε και ως νόμος Κατσέλη.
Και το σημαντικότερο, επειδή συμμετείχα σε ευάριθμα άτυπα Υπουργικά Συμβούλια και συσκέψεις υπό τον Παπανδρέου με αποκλειστικό θέμα την θέσπιση της προστασίας αυτής, το πρόβλημα δεν ήταν απλώς οι τεχνικές δυσκολίες του νομοθετήματος αυτού, αλλά κυρίως οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ και ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ , φανερές και ... αφανείς από εταίρους, τράπεζες, κανάλια, "αναλυτές" , εσωκομματικούς "αναπτυξιολόγους" . Αντιδράσεις ισχυρότατες, όπως και με το ζήτημα της ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ εξάλλου, που ευτυχώς όμως προσέκρουσαν και σε ισχυρότατη θέληση για ένα δίχτυ προστασίας, το οποίο όμως δυστυχώς ήδη ξηλώθηκε.
Για όλους όσους δήθεν ξεχνούνε ... εδω είμαστε για να τα θυμίζουμε. Και είναι πολλά...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου