Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

«2016» προβλήματα εν όψει για τη Φώφη Γεννηματά...

«2016» προβλήματα ενόψει για τη Φώφη Γεννηματά



Επειδή- πιθανότατα- κανείς δε θα έχει την υπομονή να διαβάσει 2016 προβλήματα, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν επιλέξει 16 ανοικτά μέτωπα που έχουν μπροστά τους για το...
νέο έτος. Θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Φώφη Γεννηματά για να μπορέσει να εδραιώσει τη θέση της στο ΠΑΣΟΚ και τον ευρύτερο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς.

1. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι σχέσεις πρώην και νυν είναι πάντα δύσκολες. Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον διαδικτυακό «κύκλο», που δημιούργησε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος. Γιατί ξέρουν ότι ήταν αποτέλεσμα πιέσεων να δημιουργήσει νέο πολιτικό όμιλο, το πρώτο βήμα δηλαδή για το δικό του κόμμα.

2. Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΚΙΔΗΣΟ. Η Φώφη Γεννηματά θέλει πίσω τον γιο του ιδρυτή, ξέρει όμως ότι το θέμα αποτελεί αιτία πολέμου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πρόκειται για μία δύσκολη άσκηση ισορροπίας για τη νέα πρόεδρο, αν και υπάρχουν στελέχη που της προτείνουν να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση ως γόρδιο δεσμό, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους δύο προκατόχους της.

3. Οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ – συμμετοχή στην κυβέρνηση. Η Φώφη Γεννηματά πιέζεται από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Αλλά τους έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα γίνει ουρά του ΣΥΡΙΖΑ. Ή θα συγκροτηθεί κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας ή τίποτα.

4. Το νέο κόμμα. Προχωρά προς αυτό. Την Άνοιξη θα γίνει η προγραμματική συνδιάσκεψη με στόχο μέχρι το Φθινόπωρο να δημιουργηθεί το νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

5. Η συμμαχία με τη ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να τη διατηρήσει και για αυτό κάνει ότι μπορεί για να κρατά ικανοποιημένα τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου.

6. Το Ποτάμι. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι αργά ή γρήγορα και το Ποτάμι θα μπει στην υπόθεση νέο κόμμα. Κρατούν όμως επιφυλάξεις για κάποια στελέχη του, που μπορεί να επιλέξουν τη ΝΔ, ειδικά αν βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και για τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη, βεβαίως.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

newpost.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου