Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση - αντιπολίτευση για το Ασφαλιστικό...

Στα «χαρακώματα» κυβέρνηση - αντιπολίτευση για το ασφαλιστικό


Η μητέρα όλων των μαχών για την κυβέρνηση αναμένεται να δοθεί από το νέο έτος με φόντο τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, ενώ οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είναι...
έντονες.

Μετά και τις αποκαλύψεις του Αλέκου Φλαμπουράρη χθες στο Ακραίως για περικοπή των επικουρικών συντάξεων έως και 20%, η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ως υπέυθυνη.

Με αφορμή την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως «η λύση στο ασφαλιστικό είναι η αύξηση των εσόδων και όχι η περικοπή των κύριων συντάξεων».

«Η κυβέρνηση, λοιπόν, εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις για αύξηση των πόρων στο σύστημα, αρνούμενη να προχωρήσει σε νέες μειώσεις, όπως ζητούν κόμματα που έχουν, ήδη, μειώσει κατά έντεκα φορές τις συντάξεις!» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για «ψέμματα», και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό περικοπές 1,7 δισ. ευρώ, ενώ παρέθεσε τις 13 μειώσεις που όπως υποστηρίζει έχουν γίνει μέσα στο 2015.

«Το 2014 υπήρχε ταμειακή ισορροπία στο ασφαλιστικό και δεν χρειαζόταν να γίνει καμία μείωση» δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Ο κ. Φλαμπουράρης έχει το θράσος να κάνει λόγο για ‘μικρές μειώσεις 20% στις επικουρικές το 2016’, ενώ έγιναν και μειώσεις 6% το 2015. Πρόκειται για ένα τριμηνιάτικο χαμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για ευθύνες της κυβέρνησης καθώς όπως είπε ο νέος κύκλος ύφεσης με ευθύνη των Τσίπρα-Καμμένου δεσχέραναν το ασφαλιστικό.

H Ένωση Κεντρώων τόνισε πως «η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν θα μειωθούν οι κυρίες συντάξεις και ότι η μείωση θα αφορά μόνο τις επικουρικές σε ποσοστό 20%. Οι δανειστές όμως επιμένουν ότι το ασφαλιστικό σύστημα καταρρέει και ότι το μέτρο αυτό δεν επαρκεί. Συνεπώς πρέπει να λεχθεί η αλήθεια στον λαό και όχι τα μασημένα λόγια που αποπροσανατολίζουν και καθιστούν αναξιόπιστο τον πολιτικό βίο της χώρας».

Την ίδια ώρα πάντως ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις επισήμανε την ανάγκη μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού λέγοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αλλά υπάρχουν και κάποιες δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου