Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Αυτοί είναι οι «μονομάχοι» του 2ου γύρου στη Νέα Δημοκρατία - ΒΙΝΤΕΟ

Αυτοί είναι οι «μονομάχοι» του 2ου γύρου στη Νέα Δημοκρατία - ΒΙΝΤΕΟ
Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι το δίδυμο στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης στη Νέα Δημοκρατία που θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.
Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωνε πάνω από το 40% των ψήφων, ο κ. Μητσοτάκης πλησίαζε το 30%, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας ήταν λίγο πάνω από το 20% με τέταρτο τον κ. Γεωργιάδη να πλησιάζει το διψήφιο.
Το πλέον εντυπωσιακό ήταν η μαζική συμμετοχή των Νεοδημοκρατών που ξεπέρασε τις 400.000 ψήφους και από όλους τους υποψήφιους μεταφράστηκε ως μήνυμα της κεντροδεξιάς βάσης ότι "η ΝΔ είναι ζωντανή και ότι η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας δεν παίζει μόνος του στο πολιτικό σκηνικό".
Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν αναμενόμενο ότι θα κόψει πρώτος το νήμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως ανέτρεψε τα προγνωστικά που τον ήθελαν δεύτερο πίσω από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Λίγο μετά τις 8 το πρωί αναμένεται να ανακοινωθούν από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τα αποτελέσματα, καθώς όλο το βράδυ γινόταν η διασταύρωση των αποτελεσμάτων από τα φαξ που έστελναν οι εφορευτικές επιτροπές με τα ηλεκτρονικά εκλογικά στοιχεία που είχαν τα τερματικά από το κάθε εκλογικό κέντρο.
Ζητούμενο είναι πλέον η διαφορά και τα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι τέσσερις διεκδικητές για την ηγεσία, καθώς οι θέσεις που κατέλαβαν ξεκαθάρισαν από χθες το βράδυ.
«Σήμερα 400.000 πολίτες πήραν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. H συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία" ανέφερε στην δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης όταν είχε ξεκαθαρίσει η σειρά της εκλογής και πρόσθεσε: "Σήμερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ενώθηκαν με πολλές  χιλιάδες νέους φίλους του κόμματος μας... Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι πλέον σιωπηλή. Πολίτες κάθε ηλικίας περίμεναν υπομονετικά στις ουρές και έστειλαν πολλαπλά μηνύματα. Έστειλαν μήνυμα να ξανακάνουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.  Να προχωρήσουμε σε Δημιουργική Ανανέωση.  Να γίνουμε το ταχύτερο αξιόπιστη κυβερνητική λύση».
Προδιαγράφοντας πως θα κινηθεί στον δεύτερο γύρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος και έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα: «Οι πολίτες όμως έστειλαν ισχυρό μήνυμα ενάντια στην ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδα, την οικονομία σε καταστροφή, την κοινωνία σε μαζική ανεργία και φτωχοποίηση. Ο κ. Τσίπρας σήμερα κατάλαβε ότι η Ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται άλλο τα ψέματα και την αναξιοπιστία του. Το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης, για το οποίο αγωνίστηκα μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, θα επιβεβαιωθεί και θα είναι νικηφόρο στις 10 Ιανουαρίου. Γιατί στις 10 Ιανουαρίου είναι μια άλλη εκλογή. Απευθύνομαι προσωπικά σε όλους τους 400.000 πολίτες που προσήλθατε σήμερα στις κάλπες, ανεξάρτητα από το ποιόν τιμήσατε με την ψήφο σας. Σας καλώ στις 10 Ιανουαρίου να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στη μεγάλη προσπάθεια για μια νέα εποχή στη Νέα Δημοκρατία με δημιουργική ανανέωση, ενότητα και αξιοκρατία. Στις 11 Ιανουαρίου θα ξημερώσει μια νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα».
Στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη παρότι γνωρίζουν τις δυσκολίες θεωρούν ότι η δυναμική είναι πλέον μαζί του και για αυτό σε κάθε περίπτωση θα πάει στον δεύτερο γύρο όπου κι αν κλείσει τελικά η διαφορά.
"Ραντεβού" με τον Μεϊμαράκη στις 10 Ιανουαρίου έδωσε ο Μητσοτάκης - ΒΙΝΤΕΟ

Τα ξημερώματα και αφού είχε ξεκαθαρίσει ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη αποχώρησε από το εκλογικό του κέντρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος δήλωσε: «Θα συνεχίσω να εργάζομαι για τη σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα». Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους που έστειλαν μήνυμα  ότι "η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ". Ακολούθως συνεχάρη τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Άδωνι Γεωργιάδη που, όπως είπε «μέσα από αυτό τον αγώνα βγάλαμε ενισχυμένη τη ΝΔ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που πίστεψαν στην δύναμη της αλλαγής και έδωσαν την μάχη σε αντίξοες συνθήκες».
Αποδέχτηκε την τρίτη θέση ο Τζιτζικώστας - Αναλυτικά η δήλωση του - ΒΙΝΤΕΟ

Αντίθετα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρότι πρώτος δεν έκανε δήλωση αφού περιμένει να φανεί η τελική διαφορά όπως δεν έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Τι είπε ο Μεϊμαράκης στους δημοσιογράφους για το δεύτερο γύρο - ΒΙΝΤΕΟ

Η επικράτηση του κ. Μεϊμαράκη και η δεύτερη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις κομματικών παραγόντων επιβεβαιώνει την μετριοπαθή, καραμανλική, κεντροδεξιά φυσιογνωμία της ΝΔ και αποτελεί πρόκριμα για συναινετική αντιπολίτευση έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα.
Την πλέον σκληρή γραμμή έναντι της αριστερής κυβέρνησης είχε υιοθετήσει κατά την προεκλογική περίοδο ο Άδωνις Γεωργιάδης και δευτερευόντως ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Αντίθετα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μέχρι το τέλος αν και απέρριπτε κάθε σκέψη για συγκυβέρνηση, εντούτοις έλεγε ότι η ΝΔ θα στηρίζει τα μέτρα εκείνα για τα οποία πιστεύει ότι είναι για το καλό της χώρας. Παράλληλα είναι σαφής η φιλελεύθερη πολιτική φυσιογνωμία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όσο για τον δεύτερο γύρο ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποχωρώντας χθες από το εκλογικό του κέντρο δεν έδειξε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί. Από το περιβάλλον του έλεγαν ότι είναι νωρίς και πρόσθεταν ότι το πιο πιθανό είναι ότι θα τηρήσει ουδέτερη στάση και σε κάθε περίπτωση θα αποφύγει τα παζάρια.
Διαβάστε επίσης:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου