Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ...





Την κατάργηση των ΜΑΤ ζητά η νεολαία του κόμματος...
Ανεπίτρεπτο χαρακτηρίζει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκη το γεγονός ότι συνεχίζουν να υπάρχουν τα ΜΑΤ, την ίδια στιγμή που καταγγέλλει «αναίτια επίθεση» εναντίον της στη...
χθεσινή πορεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έγινε στο κέντρο της πόλης.


«Καταγγέλλουμε την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ απέναντι στους 4 συναγωνιστές, του κινήματος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και τη σύλληψη δύο εξ αυτών. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία. Επίσης απαιτούμε να διαταχθεί έρευνα ώστε να εντοπιστούν οι άνδρες των ΜΑΤ που διέπραξαν το ξυλοδαρμό», αναφέρει σε ανακοίνωση της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζουν να υπάρχουν δυνάμεις (ΜΑΤ) που μόνη τους δουλειά είναι η καταστολή των κοινωνικών αγώνων και η τρομοκράτηση του λαού. Επιπλέον η πολιτική ευθύνη σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας, την εξάλειψη ακροδεξιών θυλάκων εντός αυτής καθώς και της αλλαγή της λειτουργίας της, βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση που, όπως προχώρησε στη κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ , πρέπει να προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και για την ομάδα ΜΑΤ. Απαιτούμε την κατάργηση των δυνάμεων ΜΑΤ, καθώς και όλων όσων έχουν συγκροτηθεί για να καταστέλλουν τους λαϊκούς αγώνες και την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας», συνεχίζει ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επισημαίνει ακόμη ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται «στο πλάι των προσφύγων και των μεταναστών εξασφαλίζοντας ότι θα ταξιδεύουν και θα ζουν με αξιοπρεπείς συνθήκες, παλεύοντας να πέσει ο φράχτης του Έβρου και να ανοίξουν ασφαλείς δίοδοι».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου