Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών,Το Σύμφωνο δεν είναι αρκετό – να προχωρήσει ο πολιτικός γάμος

loat
Από το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, σχετικά με τη δημόσια συζήτηση για το υπό ψήφιση από τη Βουλή Σύμφωνο Συμβίωσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση σχετικά με την κάλυψη από το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκτιμά πως θα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμα ώστε να προσαρμοστεί το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και η νοοτροπία στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα.
Η κάλυψη από το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί ένα βήμα μπροστά, αλλά αυτό δεν είναι ολοκληρωμένο, αν δεν περιλαμβάνει όλα τα προνόμια – όπως ενδεικτικά, οι φορολογικές ελαφρύνσεις – που απολαμβάνουν τα ετερόφυλα ζευγάρια. Θετικό παράδειγμα, προς αυτήν την κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τα φορολογικά, ασφαλιστικά και περιουσιακά δικαιώματα, αποτελεί το Σύμφωνο Συμβίωσης που ψηφίσθηκε φέτος από το Κοινοβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σύμφωνα με τις θέσεις που παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2015, πάει ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά και υποστηρίζει τη δυνατότητα πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όπως ισχύει ήδη στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ισλανδία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ουρουγάη, τη Νότιο Αφρική.
Ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου συμβάλλει στη δημιουργία πιο δίκαιων και λειτουργικών κοινωνιών και κατά συνέπεια δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα των προοδευτικών πολιτικών σχηματισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου