Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Εργαζόμενοι με πλαστά πιστοποιητικά στο δήμο Αγρινίου

dimosioi1-ipalliloi-660_0Περιπτώσεις και υπαλλήλων του δήμου Αγρινίου που διοριστήκαν με πλαστά πιστοποιητικά φέρεται να έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr . Είναι γνωστό πως εδώ και διάστημα γίνονται «φύλλο και φτερό» οι ατοµικοί φάκελοι των δηµοσίων υπαλλήλων καθώς- έστω και αργά- το κράτος αποφάσισε να προχωρήσει σε ελέγχους και να εντοπίσει τους επιτήδειους που ουσιαστικά παρανόμως διορίστηκαν.
Και το αποτέλεσμα ήταν οι έλεγχοι να βγάλουν λαβράκια, να εντοπίσουν εργαζόμενους που κατέλαβαν θέσεις σε υπηρεσίες του δημοσίου με πλαστά πιστοποιητικά ενώ εντοπίστηκαν και κυκλώματα που είχαν στήσει «βιοµηχανίες» πλαστών πιστοποιητικών που αφορούσαν κυρίως τίτλους σπουδών και πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών
Στους δήμους έχουν εντοπιστεί πολλές περιπτώσεις εργαζομένων που προσελήφθησαν με πλαστά πιστοποιητικά και μεταξύ αυτών έγιναν γνωστές και περιπτώσεις σε δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, με πλέον πρόσφατη εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό του δήμου Μεσολογγίου.
Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του agrinionews.gr η διαδικασία ελέγχου για την εγκυρότητα των τίτλων σπουδών και των πιστοποιητικών που κατέθεσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι για την πρόσληψή τους εντόπισε παρατυπίες και σε δύο περιπτώσεις εν ενεργεία εργαζομένων σε υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου. Ο ένας εργαζόμενος φέρεται να προσελήφθη αρχικώς στο δημόσιο έχοντας καταθέσει πλαστό πιστοποιητικό, ειδικότερα απολυτήριο λυκείου συγγενικού του προσώπου. Ο έτερος φέρεται να «πείραξε» τον τίτλο σπουδών αλλάζοντας προς τα πάνω τη βαθμολογία.
Όπως και να έχει και στις δυο περιπτώσεις κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έστω κι αν είναι χρονοβόρες και αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Ως μοχλός πίεσης εξάλλου λειτουργεί και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή για της υποθέσεις διορισμών με πλαστά πτυχία καθώς οι ενέργειες του και τα έγγραφά του στους δήμους σκοπεύουν να τους θέσουν προ των ευθυνών τους και να μπει τέλος στην ατιμωρησία στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου