Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πλεύρης: Ένας ακόμη ακροδεξιός στην ΚΟ της ΝΔ...











ΒΙΝΤΕΟ...

Η τάση «Μπαλτάκου» πληθαίνει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Θάνος Πλεύρης, που παίρνει τη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του τοποθετήσεις.

Ευκαιρίας δοθείσης, υπενθυμίζουμε μια  από τις πιο γνωστές...
τοποθετήσεις του νέου ακροδεξιού κοινοβουλευτικού "μπουμπουκιού" της ΝΔ.

Όταν ο Πλεύρης ζητούσε νεκρούς μετανάστες στα σύνορα... 

Ο σύμβουλος του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη, και στέλεχος πλέον της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, εξηγεί σε εκδήλωση του ακροδεξιού περιοδικού Patria το 2011 με ποιους τρόπους αντιμετωπίζεται το ζήτημα της μετανάστευσης κατά την άποψή του. Τρία χρόνια μετά, η τραγωδία στο Φαρμακονήσι δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα για την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό.
  Σύμφωνα λοιπόν με τον κ.Πλεύρη δύο είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Η φύλαξη των συνόρων και τα “αντικίνητρα” όπως χαρακτηριστικά λέει, παραμονής των μεταναστών στη χώρα.
Όπως ο ίδιος εξηγεί καταχειροκροτούμενος “η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί!”.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η ερμηνεία που δίνει στα “αντικίνητρα”. Ο κ. Πλεύρης -σύμβουλος του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη- εξηγεί αναφερόμενος στους μετανάστες: “Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. […] Πρέπει να περνάνε χειρότερα -από τις χώρες τους-. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!”.
Περισσότερα για το ίδιο θέμα, αλλά και για τον ακροδεξιό πυρήνα της ΝΔ:
 left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου