Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Παρέλαση: Από τον λαϊκισμό στον ρεαλισμό…

         
pre-parelasi-28-10-14episimoiΦαίνεται να ζήλεψε την δόξα της Περιφερειάρχη Αττικής ο Γιώργος Παπαναστασίου, που άλλα
έλεγε προεκλογικά και άλλα κάνει μετεκλογικά; Θα σταθούμε σήμερα  σε ένα , που ίσως θεωρηθεί ήσσονος σημασίας αλλά έχει τη σημασία του και τη σημειολογία του και που σχετίζεται με τις εκδηλώσεις των εθνικών επετείων και τα όσα έλεγε και έκανε ο νέος δήμαρχος, σε σχέση με σήμερα.
Πολλοί θα θυμούνται πως στην -προεκλογική- περίοδο του Μαρτίου του 2014, μαζί με τους υποψηφίους του και Δημοτικούς Συμβούλους της τότε αντιπολίτευσης, δεν θέλησε να πάει στην εξέδρα των επισήμων και παρακολούθησε την παρέλαση μέσα στον λαό, ενισχύοντας έτσι το φιλολαϊκό προφίλ του (φωτο).
pre-papanastasiou-parelasi25-3-14 Όμως από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησε η… εκλογή του, οπότε πρέπει να σοβαρευτούμε… Έτσι, τήρησε στο έπακρο το πρωτόκολλο, ότι ακριβώς προβλέπεται δηλαδή στις παρελάσεις και φυσικά ήταν στο κέντρο της εξέδρας των επισήμων, δίπλα στους αντιδημάρχους, τους Συμβούλους του, αλλά και ένα σωρό άλλους, που χωρίς καμιά θεσμική ιδιότητα , πάσχιζαν να στριμωχτούν κοντά του…
Το πρωτόκολλο τηρήθηκε βέβαια και σε όλες τις άλλες – παράλληλες εκδηλώσεις, όπως καταθέσεις στεφάνων κλπ, που όπως μάθαμε, πριν από λίγους μήνες πάλι ο κ. Παπαναστασίου έλεγε πως σκοπεύει κάποιες να καταργήσει, εφόσον εκλεγεί.
Έτσι από τον εύκολο λαϊκισμό της αντιπολίτευσης, περάσαμε στον «ρεαλισμό» της εξουσίας…
 
Υ.Γ. Αλήθεια οι αγανακτισμένοι συμπολίτες, γιατί εξαφανίστηκαν -και- από το Αγρίνιο φέτος;
Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου