Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Επιστροφή στο «πράσινο»… μέλλον!

Ο Μπεργκ επέστρεψε στα γήπεδα με γκολάρα, ο Παναθηναϊκός στις νίκες (3-1 τον Παναιτωλικό) μετά από ένα μήνα και βλέπει την πρόκριση στο Κύπελλο ως αφετηρία για καλύτερες -αντίστοιχες με πέρσι- ημέρες!
Επιστροφή στο «πράσινο»… μέλλον!
 
Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η επιστροφή του Μπεργκ μετά από 66 μέρες καθόρισε το παιχνίδι, αφού με το «καλημέρα» ο Σουηδός κέρδισε την αποβολή του Κούσα και διαμόρφωσε με φανταστικό σουτ το τελικό σκορ στο 84'.

Καλό παιχνίδι μετά από ένα αναιμικό μισάωρο στη Λεωφόρο, με τους «πράσινους» να χτυπούν τελικά στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με Κλωναρίδη και Μπούι (το πρώτο γκολ του Ολλανδού με την πράσινη φανέλα) και τους Αγρινιώτες να μειώνουν προσωρινά με τον Κουτρουμάνο που πάντως ήταν σε θέση οφ σάιντ. Εκτός συνέχειας ο Παναιτωλικός.

Το πρόγραμμα
Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1

Η βαθμολογία
Παναθηναϊκός 6
Χανιά 4
Ολυμπιακός Β. 1
Παναιτωλικός 0

Η επόμενη αγωνιστική
Χανιά-Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός Β.

Το ματς

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Στη Λεωφόρο ματς πριν το δοκάρι του Ρισβάνη στο 33’ απλά δεν υπήρχε… Γιατί αυτό που παιζόταν ήταν κάτι σαν… ποδόσφαιρο. Φουλ κατοχή μπάλας από τον Παναθηναϊκό, φουλ άμυνα από τον Παναιτωλικό και τέλος! Ευτυχώς για τους λίγους που επέλεξαν το «Απόστολος Νικολαΐδης» για τη βραδινή ψυχαγωγία τους, μετά αυτήν τη φάση υπήρξαν κι άλλες και μάλιστα εκατέρωθεν.

Όταν δηλαδή οι γηπεδούχοι άρχισαν να γίνονται πιο δημιουργικοί πληρώνοντας ως αντίτιμο τη χαλάρωση της αμυντικής τους γραμμής που συνελήφθη δύο φορές κοιμώμενη, αλλά για καλή της τύχη, ισάριθμες ο Κοτσόλης κατάφερε να βάλει τα πόδια του και να σώσει τον Παναθηναϊκό από μπλεξίματα. Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς ένα σουτ του Δώνη και μια εκτέλεση φάουλ του Πέτριτς στο 45’ αποκτά μια πολύ καλή εικόνα όσων συνέβησαν μέχρι να στείλει ο διαιτητής τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η πρώτη οδηγία που έδωσε ο Αναστασίου στους παίκτες του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να «φορτώσουν» την αριστερή πλευρά της άμυνας του Παναιτωλικού και χρειάστηκαν μόλις μερικά λεπτά για να δει το σχέδιό του να αποδίδει καρπούς. Αν μάλιστα ο Πέτριτς δεν αντιδρούσε ως… μη ποδοσφαιριστής στο δώρο του Κούσα που τον έβγαλε φάτσα-κάρτα με τον Στεφανάκο, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε από νωρίς να τελειώσει το ματς. Ακόμη κι έτσι, το γκολ του Κλωναρίδη στο 50’ δεν άργησε να βρει… συντροφιά, αφού στο 58’ ο Μπούι σημείωσε το παρθενικό του τέρμα με την πράσινη φανέλα, σπεύδοντας να ευχαριστήσει τον τεχνικό του «τριφυλλιού» για την εμπιστοσύνη που του έδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα παρά τη μουρμούρα της εξέδρας προς το πρόσωπό του.

Κι όμως, οι «πράσινοι» έμελε να μην χαλαρώσουν, αφού σχεδόν με τη σέντρα ο Κουτρουμάνος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και το λάθος του βοηθού που δεν τον υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ και καταφερε να μειώσει, δίνοντας ξανά ενδιαφέρον στο ματς.

Ένα παιχνίδι που έγινε ακόμη πιο… πιπεράτο τη στιγμή που πάτησε χορτάρι ο Μπεργκ, ο οποίος –όπως συνηθίζει- καθόρισε με δικές του ενέργειες την εξέλιξη του αγώνα. Το σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σουηδό από τον Κούσα οδήγησε στην αποβολή του και λίγο αργότερα ο μεγάλος Σουηδός έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ελλάδα. Με φανταστικό γκολ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού που βλέπει αυτό το ματς ως την αφετηρία για ακόμη καλύτερες μέρες μετά το ομολογουμένως δύσκολο από κάθε άποψη διάστημα που προηγήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου