Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τρύπες-παγίδες στα πεζοδρόμια της πόλης και τραυματισμοί

        
epi-dromos-pagida
Μήπως πρέπει τελικά να γίνουν μηνύσεις για να ασχοληθεί κάποιος υπεύθυνος;
Άλλο ένα περιστατικό τραυματισμού μετά από πτώση εξαιτίας κακοτεχνίας σε πεζοδρόμιο είχαμε πριν από λίγες ημέρες στην πόλη μας. «Θύμα της κακοτεχνίας» αυτή τη φορά μια 55χρονη γυναίκα που σκόνταψε όταν πάτησε άθελά της σε μια «τρύπα» σε πεζοδρόμιο κοντά στον Άγιο Δημήτριο, με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί. Είναι η πολλοστή φορά που γινόμαστε αποδέκτες τέτοιων καταγγελιών, αφού έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την προηγούμενη φορά που ασχοληθήκαμε πάλι με μια παρόμοια περίπτωση, και μάλιστα στην ίδια περιοχή, δίχως εν τω μεταξύ να δούμε κάποια κινητικότητα από πλευράς αρμοδίων να «μπαλώσουν», κυριολεκτικά, την κατάσταση.
Η 55χρονη νοικοκυρά προσέρχονταν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου το περασμένο Σάββατο, όταν διασχίζοντας πεζοδρόμιο στην Οδό Κρυστάλλη, σκόνταψε σε μια «τρύπα» κι έπεσε χάμω, χτυπώντας στο πόδι της. Μη μπορώντας να περπατήσει και σε κατάσταση σοκ, μιας και πρόσφατα είχε υποβληθεί σε σοβαρό χειρουργείο στο κεφάλι της, κάλεσε οικείο της πρόσωπο για να την μεταφέρει στο σπίτι της, όπου δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες. Όπως ανέφερε η ίδια, το σημείο δεν ήταν επαρκώς φωτισμένο και έτσι δεν παρατήρησε το πλακάκι που έλειπε στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να σκοντάψει. «Κανονικά πρέπει να κάνω μήνυση στο Δήμο και τις Υπηρεσίες του», πρόσθεσε μιλώντας στην εφημερίδα «Σ», οργισμένη από το περιστατικό που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία της.
Το περιστατικό αυτό όμως κάθε άλλο παρά πρωτόγνωρο είναι, αφού δεν έχει περάσει καλά-καλά ένας μήνας από την προηγούμενη περίπτωση που καταγράψαμε στην εφημερίδα «Σ», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλα τέτοια συμβάντα. Άλλοτε πρόκειται για κακοτεχνίες, άλλοτε για εμπόδια και μπάζα που «μπλοκάρουν» τα σημεία στα οποία κινούνται πεζοί και πολύ συχνότερα για πλακάκια που λείπουν είτε γιατί έσπασαν είτε γιατί το σημείο προορίζονταν για κάποια δενδροφύτευση, τα σημεία των πεζοδρομίων που εγκυμονούν κινδύνους είναι περισσότερα από όσα θα μπορούσαμε να καταγράψουμε.
Αυτό όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από κανέναν και δεν μπορεί η κατάσταση να συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη. Η παθούσα στην συγκεκριμένη περίπτωση έφτασε πραγματικά ένα βήμα από το να καταθέσει μήνυση εναντίον του δήμου για κάτι που στην θεωρία είναι αυτονόητο, ότι δηλαδή ο καθένας μπορεί να περπατήσει στα πεζοδρόμια της πόλης δίχως να κινδυνεύει να πέσει και να σκοτωθεί. Αν και η συγκεκριμένη κυρία τελικά αποφάσισε να μην κινηθεί νομικά, μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν τελικά αυτό είναι που χρειάζεται για να «πάρουν μπρος» οι υπεύθυνοι και να δούμε κάτι να γίνεται. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι πάλι εδώ θα είμαστε και πάλι τα ίδια θα γράφουμε.
Κώστας Καρακώστας – εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου