Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΟΥΡΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ Τροποποιητική για έκπτωση 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα

Τροποποιητική δήλωση θα πρέπει να υποβάλουν στην εφορία οι ιδιοκτήτες κενών μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που δεν συμπεριλήφθηκε στο εκκαθαριστικό τους η έκπτωση του 20%.

φωτογραφία αρχείου
φωτογραφία αρχείου
Πρόκειται για μεγάλη μερίδα ιδιοκτητών της κατηγορίας αυτής που έχει κάνει λάθη κατά τη συμπλήρωση των στοιχείων των ακινήτων τους στο Ε9, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει σωστά η εκκαθάριση και ο υπολογισμός της έκπτωσης στον φόρο.
Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ενδεικτικό είναι ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν συμπληρώσει, στη στήλη 32 του εντύπου Ε9, τον κωδικό 8 στον οποίο θα πρέπει να δηλωθεί ότι το ακίνητο είναι κενό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ανοίξει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών η ειδική εφαρμογή στην οποία, ταυτόχρονα με την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, θα γίνεται αυτόματα και η εκκαθάριση του φόρου για τον ιδιοκτήτη.
Σε περίπτωση πάντως που προκύπτει διαφορά φόρου άνω των 300 ευρώ, θα γίνεται έλεγχος των δικαιολογητικών βάσει των οποίων υποβλήθηκε η τροποποιητική δήλωση.
Τροποποιητική για έκπτωση 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα
Στο μεταξύ, ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν σήμερα από τα ξημερώματα στις τράπεζες. Οι πολίτες σπεύδουν για να εισπράξουν από τη μια τις συντάξεις τους και να πληρώσουν από την άλλη τη δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ, η προθεσμία για την καταβολή της οποίας λήγει αύριο.
Σε πολλές περιοχές οι ουρές ξεκίνησαν από τις 5 το πρωί, οπότε περισσότεροι από 200 πολίτες περίμεναν έξω από τα κλειστά υποκαταστήματα των τραπεζών, προκειμένου να κρατήσουν τη σειρά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου