Με την πολιτική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκαν στην Πάτρα οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Νωρίτερα το πρωί εψάλη δοξολογία στον ...
μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η παρέλαση κατά μήκος της οδού Αγίου Ανδρέου, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς απρόοπτα.
Από την πλευρά της η Αστυνομία είχε πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αλλά λίγα λεπτά με την έναρξη της παρέλασης, απομακρύνθηκαν τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί γύρω από την εξέδρα των επισήμων και επετράπη η διέλευση των πολιτών.
Την ίδια ώρα, οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία και κατάθεση στεφάνων έξω από την Αγγλικανική εκκλησία, όπου το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είχαν πέσει οι πρώτες βόμβες από τα ιταλικά αεροπλάνα.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) Νικόλαος Μαντζούφας, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει για μία ακόμη φορά.

avgi.gr