Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

H Αστυνομία για τα επεισόδια και τις συλλήψεις στο Μεσολόγγι

        
geg-molotof
Συνελήφθησαν έξι άτομα για τα χθεσινά επεισόδια στο Μεσολόγγι - Άλλα δυο άτομα συνελήφθησαν νωρίτερα για αντίσταση, απείθεια και εξύβριση αστυνομικών - Κατασχέθηκαν ρόπαλα, μαχαίρι, μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, κουκούλα, τεμαχισμένα μάρμαρα κ.α αντικείμενα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από την Γ.Α.Δ. της Δυτικής Ελλάδας, χθες, (29-10-2014) νωρίς το βράδυ, στο Μεσολόγγι, δύο άνδρες ημεδαποί, ηλικίας 29 και 24 ετών, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς να επιχειρούν να αναρτήσουν πανό σε πρόσοψη κτιρίου. Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους ελέγξουν, πλην όμως οι δράστες αρνήθηκαν τον έλεγχο, εξύβρισαν, απώθησαν και προκάλεσαν σωματικές βλάβες στους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή.
Στη συνέχεια, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Μεσολογγίου κατάφεραν να συλλάβουν τους δυο δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για  αντίσταση, απείθεια, εξύβριση και πρόκληση σωματικών βλαβών. 
Αργότερα το ίδιο βράδυ, ομάδα δεκαπέντε περίπου ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, που βρίσκονταν περιμετρικά του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε υπηρεσιακά οχήματα, σε σταθμευμένο ιδιωτικό αυτοκίνητο και σε παρακείμενο κατάστημα.
Η ομάδα των ατόμων απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και τράπηκε σε φυγή.
Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας πραγματοποιήθηκε άμεσα αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο Ραδιομέγαρο Μεσολογγίου, όπου είχαν καταφύγει άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση και συνελήφθησαν έξι δράστες, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 27, 20, και 19 ετών και τρεις γυναίκες (δύο 22χρονες ημεδαπές και μία 21χρονη υπήκοος Αλβανίας),
Σε έρευνα που ακολούθησε σε χώρους του Ραδιομεγάρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  •  (7) ξύλινα ρόπαλα ,
  •  μαχαίρι συνολικού μήκους δεκατριών (13) εκατοστών ,
  •  πλαστικό μπουκάλι χωρητικότητας ενός λίτρου, με εύφλεκτο  υγρό,
  •  σιδερένιο κλαδευτήρι ,
  •  φυσίγγιο διαμετρήματος 9 m.m.
  •  (4) καλέμια ,
  •  (330) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
  •  μεγάλη ποσότητα από κομμάτια τεμαχισμένου μαρμάρου και τσιμέντου,
  •  κινητό τηλέφωνο και
  •  (2) μαντήλια, κουκούλα  και κασκόλ μαύρου χρώματος
Σε βάρος των έξι συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, απείθεια, παράβαση της νομοθεσίας   περί εκρηκτικών υλών και οπλών, Τελωνειακού Κώδικα, επικίνδυνη σωματική βλάβη και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου