Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς καρδιολόγο ολόκληρη η Αιτωλοακαρνανία!

        
koi-security-nosokomeio1Η κοροϊδία σχετικά με τα νοσοκομεία Αγρινίου και  Μεσολογγίου καλά κρατεί και πλέον αποτελεί υποχρέωση των κατοίκων του νομού να πετύχει η αυριανή συγκέντρωση κατά της υποβάθμισης  της δημόσιας υγείας, που παίρνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις…
Από το πρωί όπως έγινε γνωστό το νοσοκομείο του Μεσολογγίου λειτουργεί χωρίς καρδιολόγο αλλά στη συνέχεια και συγκεκριμένα από το μεσημέρι χωρίς καρδιολόγο έμεινε και το νοσοκομεία του Αγρινίου, με αποτέλεσμα να μείνει ακάλυπτη ολόκληρη η Αιτωλοακαρνανία! To πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά απο συνεχιζόμενες αδειες που πηραν οι καρδιολόγοι με αποτέλεσμα να απομείνει μόνον ένας που επίσης δεν άντεξε,  βγήκε σε αναρρωτική και αποφασίστηκε από τη Διοίκηση να κλείσει και η Καρδιολογική του Αγρινίου και όλη η Αιτωλοακαρνανία να μείνει ακάλυπτη!
Τελικά σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr δόθηκε εντολή να επανέλθει στο νοσοκομειο ο μόνος καρδιολόγος που απέμεινε και που χθες ειχε εφημερία για να καλύψει τις όποιες αναγκες, αφου στο μεταξύ δημιουργήθηκε εμπλοκή και με τη μεταφορά δυο ασθενών με το ΕΚΑΒ. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφερουν πως θα ζητηθεί κάλυψη απο ιδιώτες ιατρούς με μπλοκάκι!
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος με αφορμή την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου, τα οποία σήμερα Πέμπτη 30 Οκτωβρίου έχουν μείνει, χωρίς καρδιολόγο προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς σήμερα γινόμαστε μάρτυρες, ενός πρωτοφανούς γεγονότος. Στα νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου δεν εφημερεύει καρδιολόγος.
Δηλαδή ένας ολόκληρος νομός είναι κυριολεκτικά ακάλυπτος.
Καλώ τη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να διερευνήσει και να αποδώσει άμεσα ευθύνες σε αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή.
Ταυτόχρονα εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία μου, για ακόμη ένα γεγονός που αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού.
Αναφέρομαι στην στελέχωση της καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και συγκεκριμένα, στην επιστροφή του καρδιολόγου που είχε αποσπαστεί για ένα μήνα, όπως έλεγαν στο Αγρίνιο.
Η ανάκληση της απόσπασης, όχι μόνο δεν έγινε, όπως μας είχε δηλώσει, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος αλλά αντίθετα σήμερα έγινε μετάθεση και μόνιμη τοποθέτηση του γιατρού, στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Επομένως ή ο κ. Γρηγοράκος μας κορόιδεψε ή τον κορόιδεψαν οι παρακάτω από αυτόν.
Πάντως κάτι σάπιο υπάρχει… με την κοροϊδία να μην έχει όριο…σε βαθμό που τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου