Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Συλλήψεις μετά την επίθεση στην Α/Δ Αιτωλίας

        
koi-epeisodia-fyssas3Έντονη θορυβημένη εμφανίζεται η τοπική Αστυνομία και όχι μόνον, μετά το πρωτοφανές επεισόδιο που έγινε χθες στο Μεσολόγγι με ομάδα δέκα ατόμων να προκαλεί φθορές σε αστυνομικά οχήματα και στη συνέχεια να διαφεύγει.
Από τη στιγμή που σημειώθηκε το περιστατικό, μπροστά σε εμβρόντητους αστυνομικούς και πολίτες, σήμανε συναγερμός στην Α/Δ Ακαρνανίας και ξεκίνησαν εκτεταμένες αναζητήσεις στην περιοχή για την ανεύρεση των δραστών ενώ επιφυλακή σήμανε και στις όμορες Διευθύνσεις της Αστυνομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr της ενεργειας αυτής προηγήθηκε στις 9 περίπου το βράδυ άλλο επεισόδιο μεταξύ δυο νεαρών ατόμων και αστυνομικών που επιχείρησαν να τους ελέγξουν. Οι δυο νεαροί προχωρούσαν στην ανάρτηση πανό στο κέντρο του Μεσολογγίου και αντέδρασαν στον έλεγχο των αστυνομικών με αποτέλεσμα να προκληθεί επεισόδιο και να συλληφθέν. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την ώρα της προσαγωγής τους οι αστυνομικοί δέχτηκαν την επίθεση άλλων δυο ατόμων που όμως διέφυγαν.
Λίγο μετά την προσαγωγή των δυο νεαρών, έγινε η επίθεση στην Αστυνομική Διεύθυνση από 15 περίπου άτομα που φορούσαν κουκούλες. Ο κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πέτρες, κρατούσαν ρόπαλα και ξύλα, και προκάλεσαν φθορές σε επτά συνολικά αστυνομικά οχήματα, ένα όχημα ιδιώτη και σε τζαμαρία καταστήματος.
Το αξιοσημείωτο είναι πως της επίθεσης αυτής ακολούθησε και δεύτερη προσπάθεια προσέγγισης των νεαρών στην Διεύθυνση που όμως απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Μετά και από αυτό ξεκίνησαν έρευνες από άνδρες της Ασφάλειας Μεσολογγίου και του Α.Τ. Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα σε χώρο στο Ραδιομέγαρο, συνελήφθησαν έξι συνολικά άτομα, ηλικίας από 19 έως 25 ετών καθώς και μια νεαρή Αλβανίδα. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως καλέμι, ρόπαλο, μαχαίρι, φυσίγγια και άλλα αντικείμενα. Ένας από τους συλληφθέντες αναγνωρίστηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση στο κτίριο της Αστυνομίας. Οι πέντε από αυτούς δηλώνουν φοιτητές στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Οι έξι νεαροί μαζί με τους άλλους δυο που συνελήφθησαν  νωρίτερα χθες,  θα οδηγηθούν σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Μεσολογγίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου