Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Έχετε δικαίωμα σύντροφοι;

Xynidis

Με αυτό το ερώτημα απευθύνεται στη σημερινή ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ασκώντας της σκληρή κριτική για τις επιλογές της.
Σε μία μακροσκελή ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ.Ξυνίδης, αφού περιγράφει ότι καλείται ως πρώην βουλευτής, αλλά όχι ως πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην διήμερη συνεδρίαση της ΕΟΕΣ της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης το Σαββατοκύριακο, ρωτά : «Έχετε δικαίωμα σύντροφοι; Έχετε δικαίωμα και δημοκρατική νομιμοποίηση να ενταφιάσετε την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης ενταφιάζοντας το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στα κλεφτά, στη σιωπή, στα μουλωχτά, που ταιριάζει σε κλέφτη και απατεώνα; Για να γεννηθεί τι; Το όχημα ταύτισής μας με τη Δεξιά, που θα πραγματώσει τις χειρότερες εκδοχές της περιθωριακής αριστεράς ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ο σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία είναι το μακρύ χέρι της συντήρησης στις λαϊκές μάζες; Ότι τελικά δημοκρατική και προοδευτική παράταξη είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του όμως, επιμένει να ρωτά αν δικαιούται κανείς να στερήσει από το ΠΑΣΟΚ το δικαίωμα να αυτοκαθαρθεί μέσα από τις δικές του δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες (χωρίς πάντως να αναφερθεί συγκεκριμένα σε συνέδριο ΠΑΣΟΚ) και να αφήσει να αποφασίζουν για την τύχη του «ο κάθε Μπίστης» και διάφορες ‘παρεούλες’, όπως λέει, για να επιτεθεί αμέσως μετά στην «καρδιά» της Χαριλάου Τρικούπη, αναφερόμενος σε ένα μεγάλο πρόβλημα που κανείς όμως δεν θίγει.
«Για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά; Για ένα νέο ΑΦΜ; Για να μην έχουμε εργαζόμενους και χρέη;», ρωτά. «Το ΠΑΣΟΚ ή έχει χρεοκοπήσει πολιτικά και οικονομικά ή δεν έχει. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει. Αν χρεοκόπησε να το πούμε δημόσια και να το (αυτο)διαλύσουμε. Αν όχι, να πολεμήσουμε για την αποκατάσταση της τιμής και της προσφοράς του στον τόπο μέχρι σήμερα και να πείσουμε για τη δυνατότητά του να προσφέρει, αναγεννημένο, στο μέλλον», λέει.
Μη αποδεχόμενος, δε, στο υστερόγραφο του σημειώματός του να … «τσουβαλιαστεί» ως συνιστώσα ΠΑΣΟΚ σε οποιοδήποτε «κατασκεύασμα πολιτικού καιροσκοπισμού», εκτιμά ότι είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος που με τους χειρισμούς του, του αφαιρεί το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά και υφαρπάζει την ιδιότητά του ως μέλους ενός αυτόνομου πολιτικά ιστορικού κινήματος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου