Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ "ΖΑΛΙΖΕΙ" Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ;







Αναδημοσιεύω άρθρο της κυρίας Παναγιωταρέα. Πρέπει όλοι να το διαβάσουν για να
αντιληφθούν την εμπάθεια της καθεστηκυίας τάξης απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου. Και στο παρελθόν και στο παρόν. Και επί τέλους να σκεφτούν: ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΙΓΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ; Ένα δεν είχε ακούσει μέχρι τώρα ο Παπανδρέου. Ότι είναι αμόρφωτος: "λίγο από όλα ίσον τίποτε" λέει η κυρία Παναγιωταρέα. Κι οι διαλέξεις στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, στις σπουδαιότερες συναντήσεις πολιτικής και διανόησης σε όλη την Οικουμένη είναι ένα τίποτα. Είναι επικοινωνία. Ποιος από όλους τους περισπούδαστους διανοητές-αρθρογράφους της σημερινής Ελλάδας μπορεί στοιχειωδώς να σταθεί σε αυτό το διεθνές επίπεδο; Να εξηγήσει τις έγινε στην Ελλάδα και να ακουστεί μια φωνή που δεν απαξιώνει τη χώρα; Ας ασχοληθούν με τις selfies τους ή μπορούν να πάνε και σε κανένα μοναστήρι να ηρεμήσουν με τον Παπανδρέου όμως μην ασχολούνται γιατί τους "ζαλίζει" και εκτίθενται.


καλημέρα.
Εχετε σκεφτεί ποτέ, ΠΟΙΟΣ ακριβώς είναι ο Γιώργος Παπανδρέου; Η απάντηση έρχεται συνειρμικά: Ο γιος του Α.Παπανδρέου. Τι σπούδασε; Λίγο από όλα ίσον τίποτε, όπως λένε και οι βρετανοί. Πώς μπήκε στην πολιτική; Ως γιός του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Ποιές θέσεις πήρε; Για την πρώτη κυβερνητική, ο πατέρας του πέταξε έξω από το Υπουργείο Παιδείας τον Απ.Κακλαμάνη. Και τί έκανε; Εφερε στο γραφείο του όργανα γυμναστικής, ώστε να κάνει διάδρομο βλέποντας την Ακρόπολη. Δεν ήταν ο πρώτος άχρηστος που έγινε υπουργός. Ούτε θα είναι και ο τελευταίος. Θα γινόταν όμως ποτέ πρωθυπουργός, αν δεν τον έλεγαν Γ.Παπανδρέου; Σε καμία περίπτωση. Ελα, όμως που μας έχει φαει η πάσης φύσεως προγονολατρεία. Τζάκι να είναι και ότι ναναι τα κούτσουρα…
Και τώρα ο Γ.Παπανδρέου εμφανίστηκε στο Ηράκλειο για να πεί στον Βενιζέλο εμμέσως ότι μπορεί και να διεκδικήσει το κόμμα “του”. ΠΟΙΟ κόμμα; Την κληρονομιά του πατρός του, που κατάφερε να την κατασπαταλήσει μέσα σε δυο χρόνια. Το δυστύχημα είναι ότι κόμματα γίνονται, κουτσά-στραβά. Εκείνο που δεν γίνεται εύκολα είναι η χώρα, η οποία επί ων ημερών του βυθίστηκε στα βαθειά και η ναυαγιαίρεσή της εδώ και τρία χρόνια μας έχει κοστίσει πόνο, αίμα και δάκρυα.
Και τι είπε ο Γ.Παπανδρέου, ενώπιον παλαιών και πεπαλαιωμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ; Να γίνει ένα συνέδριο να μαζευτούν όλοι οι σοφοί της γης να συσκεφθούν, πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο.
Ξέχασε να πεί ότι το αδιέξοδο το δημιούργησε ο ίδιος με τους κηπουρούς του. Ξέχασε επίσης, ότι έκανε δεκάδες επιτροπές προκειμένου να μην κάνει τίποτε, όπως έλεγε γι αυτόν και ο πατέρας του. Τι άλλο είπε, χωρίς αιδώ; Να καθίσουν οι αρχηγοί των κομμάτων να συζητήσουν και να βρούν λύση. Γι αυτό σας λέω ότι ο άνθρωπος έχει μνήμη επιλεκτική και χαρακτήρα χαμαιλέοντος. Πόσες φορές τον κάλεσε ο Κώστας Καραμανλής για να συζητήσουν ότι η οικονομική κατάσταση εκτροχιαζόταν και του ζητούσε να βάλει πλάτη για να μην επέλθει καταστροφή; Και η δική του απάντηση; Θέλω εκλογές εδώ και τώρα και το μέγιστο πολιτικό ψεύδος, όλων των εποχών: “Λεφτά υπάρχουν”.
Και τώρα έρχεται από το Ηράκλειο, μην τυχόν και ξεχἀσουμε την ύπαρξή του, και τολμά να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, αφήνοντας υπονοοούμενα για τον Σαμαρά, ενώ θα έπρεπε να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, αν είχε ίχνος ήθους, που αντί να του ζητηθούν ευθύνες, τον κρατάει ακόμη στο απυρόβλητο, για λόγους, που είναι τόσο αυτονόητοι που δεν χρειάζονται επεξήγηση.
Αλλά τι να πείς σ έναν άνθρωπο, όπως ο Γ.Παπανδρέου, που πάσχει από βαρύ πολιτικό αλτσχάϊμερ...
(το χθεσινό άρθρο στον Ε.Τ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου