Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

«Κούρεμα» των προστίμων για τα ληξιπρόθεσμα

money

Αλλαγές, τόσο στο ύψος των προστίμων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όσο και στο χρόνο επιβολής του σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ. Η γενική γραμμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου έχει εισηγηθεί να τεθούν υπό αναθεώρηση τα «τρελά» πρόστιμα 10% έως 30% που προβλέπονται γαι όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και τον διπλασιαμό του φόρου υπό μορφήν προστίμων για όσους καθυστερούν έστω και μια μέρα να αποδώσουν παρακρατούμενους φόρους.
Ολα αυτά γιατί όπως έχει διαπιστωθεί μέχρι τώρα για κάθε 100 ευρώ προστίμων που επιβάλλονται εισπράττονται μόνο 10 ευρώ.

Τι ισχύει σήμερα

  • Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις όποιος φορολογούμενος δεν πληρώσει τους φόρους που οφείλει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, από την επόμενη αντιμετωπίζει μηνιαία επιβάρυνση 0,7%.
  • Στο δίμηνο όμως, εκτός από τον τόκο με το μήνα, επιβάλλεται πρόστιμο 10%, στο χρόνο έρχεται πρόστιμο 20% και αν η οφειλή εξακολουθεί να παραμένει ληξιπρόθεσμη στη διετία επιβάλλεται πρόστιμο 30%.
  • Οσον αφορά τη μη έγκαιρή εξόφληση παρακρατούμενων φόρων, την επομένη  της ημερομηνίας πληρωμής του φόρου επιβάλλεται πρόστιμο στο ύψος του φόρου που δεν αποδόθηκε.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου