Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πώς υποδέχθηκαν τα κρητικά ΜΜΕ την ομιλία Παπανδρέου στο Ηράκλειο

papandreou_25102014.png

photo από neakriti.gr

Προσπαθώντας να πιάσουμε τον παλμό την χθεσινής ομιλίας Παπανδρέου στο Ηράκλειο της Κρήτης, κάναμε μια έρευνα στα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ, προκειμένου να διαμορφώσουμε μια εικόνα για το ποιοι πήγαν και ποιοι όχι στην χθεσινή συγκέντρωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλο μέρος του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ ήταν παρόν στην ομιλία, πλήθος στελεχών, αλλά και πρώην βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Φραγκίσκος Παρασύρης και Μανώλης Στρατάκης, η πρώην νομάρχης Ηρακλείου Ευαγγελία Σχοιναράκη, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης. Θετική εντύπωση προκάλεσε και η παρουσία του εν ενεργεία βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, καθώς και του εν ενεργεία Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη.
Απόντες βεβαίως ήταν οι λεγόμενοι "βενιζέλικοί", όπως αναφέρει το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Πατρίς" του Ηρακλείου:

patris_25102014.png

Από το site neakriti.gr μπορούμε να δούμε πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ που αποτυπώνουν το κλίμα της χθεσινής ομιλίας:


kourakis_25102014.png



stratakis_25102014.png


sxinaraki_25102014.png



parasiris_25102014.png

Με απλά λόγια, ο Παπανδρέου έτυχε μιας υποδοχής εγκάρδιας, οικείας, σαν να κατέβηκε να μιλήσει στην βάση του ΠΑΣΟΚ "ο δικός τους άνθρωπος". Αξίζει να σημειωθεί ότι το στελεχιακό δυναμικό του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ ήταν παρών, σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη για την παράταξη, η οποία μην ξεχνάμε το πλήγμα που εδέχθη στο άλλοτε "πράσινο νησί". Είναι ευχάριστο ότι απλά μέλη και φίλη του ΠΑΣΟΚ, αψηφώντας τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, πήγαν και παρακολούθησαν τον Παπανδρέου, δείγμα ότι οι δεσμοί του με την βάση είναι άρρηκτοι και διαχρονικοί. Μια βάση που είναι πληγωμένη, αποστασιοποιημένη, αλλά έτοιμη να δεχθεί το ερέθισμα, να παρακινηθεί. Και ας μην ξεχνάμε κάτι: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 5%, επομένως οι όποιες "καταμετρήσεις" μόνο ως φαντασιοπληξία μπορεί να χαρακτηριστεί. 
 
Χαρακτηριστικό των δεσμών του Παπανδρέου με την βάση των απλών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι το ρεπορτάζ που παραθέτει το site cretalive.gr 
 
Τρεις ηλικιωμένες γυναίκες εντόπισε ο φακός του Cretalive, στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς". Οι γυναίκες αψήφησαν το βροχερό καιρό και μετέβησαν από τα χωριά τους στο Ηράκλειο, προκειμένου να δουν την έκθεση αλλά και ... το Γιώργο Παπανδρέου από κοντά! 
 
gries_25102014.png

Η Μαρία Νταλιαδάκη (δεξιά), 78 ετών από το Πετροκεφάλι ... "αναντάν παπαντάν" παπανδρεϊκή, θεώρησε "σημαδιακή" την αλλαγή του καιρού! "Στο χωριό μας όλες τις προηγούμενες μέρες δεν είχε βρέξει. Σήμερα που ηρθε ο Γιώργος έβρεξε!" σχολίασε!

Η 67χρονη Ελένη Καβροχωριανού (στη μέση), συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος και η 68χρονη Αγγελική Παλαιολόγου συμπληρώνουν την τριάδα των κυριών που έσπευσαν στο "Ατλαντίς" και φαίνεται ότι είναι παπανδρεϊκές ... ως το κόκκαλο, αφού αψηφώντας τα δεινά που περνάει η χώρα, επιμένουν: "Θα ψηφίσουμε ξανά ΠΑΣΟΚ"!(αυτά λένε και σκεπτόμενοι το επιχείρημα του παραβάν, μας σφίγγονται καρδιά και οι γροθιές μας)
 

Για το τέλος, θα κλείσουμε με μια ωραία μαντινάδα, ενδεικτική της εγκάρδιας υποδοχής που έτυχε ο Παπανδρέου στην Μεγαλόνησο, την οποία βρήκαμε στο site patris.gr

"Θα πάω στη συγκέντρωση, τι άλλο απομένει;
Τον Γιώργο να υποδεχθώ, μου 'χει ξεστρίψει ο νους
θα δω εκεί "συντρόφους" μου, πιστεύω αρκετούς,
όλοι πια απομείνανε...
και στο ΠΑΣΟΚ εμείνανε...
κι άλλοι θωρούν αριστερά, εκεί 'ναι ενταγμένοι.
Πολλά περνού απ' το μυαλό και σκέφτομ' ολοένα
ίσως προς τα αριστερά να δείτε και εμένα."
Ο μεσαρίτης
 
- See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/en/politiki/item/8952-pos-ypodexthikan-ta-kritika-mme-tin-omilia-papandreou-sto-irakleio#sthash.Unnt2jNl.J7NJBccE.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου