Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Κάντο όπως στο Αγρίνιο!

         
koi-dervisis-orkomosia27Πιστός στην τακτική του να  «εξαφανίσει»  το ΠΑΣΟΚ σε εστίες που συνεχίζει να εμφανίζεται δυνατό (αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμός κλπ) , ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές του Μαΐου, αυτή τη φορά στις Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων αν και ισχνή μειοψηφία, προτίμησε να αναδειχθούν δυνάμεις από τον χώρο της Δεξιάς, παρά να παραμείνουν σε αυτά αυτοδιοικητικοί που έχουν αναφορά στο ΠΑΣΟΚ και τον , κατά τα άλλα, «συγγενικό» ιδεολογικά κεντροαριστερό χώρο. 
Είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό της πόλωσης  που επέρχεται ενόψει εθνικών εκλογών και της προσπάθειας να συμπιεστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, με την ενίσχυση του διπόλου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Μπροστά σε αυτόν τον στόχο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λοιπόν κανένα πρόβλημα, να στηρίξουν είτε ανοικτά, όπως έγινε στις εκλογές του Μαΐου, είτε «δια της πλαγίας» , με λευκά και αποχές όπως έγινε σήμερα στην Πάτρα, τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικότερα στη Δυτική Ελλάδα, πληροφορίες της στήλης λένε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εξωφρενικό όρο για να στηρίξει τον Θάνο Καρπή, ώστε να εκλεγεί πρόεδρος στην ΠΕΔ και ο δήμαρχος Ερυμάνθου, γνωστός και για την μετριοπάθεια αλλά και την αξιοπρέπεια του, αρνήθηκε να συναινέσει. Γι’αυτό άλλωστε δεν υπήρχε και καμιά άλλου είδους συναίνεση και για τις υπόλοιπες θέσεις στην ΠΕΔ. Έτσι όλες οι θέσεις του προεδρείου και της Εκτελεστικής Επιτροπής, πήγαν στη ΝΔ και την παράταξη Παπαναστασίου.
Κατά τα άλλα ο νέος πρόεδρος γνωρίζοντας πως είναι ουσιαστικά πρόεδρος μειοψηφίας, μιας και κατέχει οκτώ από τις 21 έδρες στο Δ.Σ. της Ένωσης εμφανίστηκε αρκετά συναινετικός κι ενωτικός, δεν έδωσε καμιά συνέχεια στην αντιπαράθεση των προηγούμενων ημερών και κράτησε χαμηλούς τόνους. Γνωρίζει άλλωστε πως η Αυτοδιοίκηση το επόμενο διάστημα θα βρεθεί και πάλι στο μάτι του κυκλώνα και εκεί θα κληθεί να διαλέξει στρατόπεδο.
Οσο για τον Δημήτρη Τραπεζιώτη, η απουσία του από την διαδικασία, λέει από μόνη της πολλά…
Π.Η.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου