Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο «Αριστερός του χαβιαριού» έφυγε για Εκουαδόρ...

Ο «Αριστερός του χαβιαριού» ρήμαξε τις συντάξεις και έφυγε για Εκουαδόρ





Το παρατσούκλι «κόφτης» και «σφαγέας» έχουν χαρίσει τις τελευταίες ημέρες στον Γιώργο Κατρούγκαλο ακόμα και βουλευτές της συμπολίτευσης. Αφορμή στάθηκε, βέβαια, η...
δραματική μείωση των συντάξεων, ως αποτέλεσμα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που φέρει την υπογραφή του.

Ο «αμετανόητος κομμουνιστής», όπως χαρακτηρίζει τον εαυτό του σε κάθε ευκαιρία, φαίνεται να μην πτοείται. Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, άλλωστε, δήλωνε περήφανος στoν Economist πως «έμεινε πιστός στη βασική αρχή της Αριστεράς: την ισότητα». Αναφέρθηκε, μάλιστα και «στην προστασία των συντάξεων που επετεύχθη, αλλά και στη δικαιότερη διανομή μίας μικρότερης συνταξιοδοτικής πίτας».

Τι και αν ο ίδιος είναι ο εμπνευστής του πιο σκληρού ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας; Η αριστερή ρητορική του δεν έχει μετακινηθεί στο παραμικρό. Συνεχίζει να καταγγέλλει τον νεοφιλελευθερισμό με την ίδια θέρμη που είχε και το καλοκαίρι του 2011, τότε που έβγαζε πύρινους λόγους στην πλατεία Συντάγματος ενώπιον των Αγανακτισμένων.

Βάζει πλώρη για τη Λατινική Αμερική
Με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας που αισιοδοξεί ότι «οι επιπτώσεις από τη σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ θα μετριαστούν σταδιακά», ο Γιώργος Κατρούγκαλος άφησε πίσω του χάος και έβαλε πλώρη για τη Λατινική Αμερική και πιο συγκεκριμένα για το Εκουαδόρ και τη Χιλή. Εκεί εκπροσώπησε τη χώρα στην Υπουργική Σύνοδο της «Συμμαχίας του Ειρηνικού», στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει υπό το καθεστώς παρατηρητή.

Ο ίδιος ο υπουργός είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το ταξίδι αυτό. Δεν πάει πολύς καιρός, άλλωστε, από τότε που στη Βουλή διάβαζε με προσοχή το βιβλίο «Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής» του δημοσιογράφου Ιάσονα Πιπίνη. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, σε μία κρίση ειλικρίνειας, είχε αναφερθεί στη Χιλή, λέγοντας ότι η πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει με αυτή του Πινοσέτ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου