Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

"Μυστικός δείπνος" στην Κηφισιά για Κεντροαριστερά και Ι. Στουρνάρα

  

Πολλαπλές διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς με φανερές αλλά και "μυστικές" συναντήσεις και όπως αποκαλύπτουν τα Νέα πριν από ένα περίπου μήνα πραγματοποιήθηκε δείπνο για οκτώ με «ειδικό» καλεσμένο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.  
Ειδικότερα η συνάντηση-δείπνο πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου μία αναβίωση του περίφημου «δείπνου των τεσσάρων» (Σημίτης, Γεννηματά, Βάσω Παπανδρέου, Πάγκαλος), όπου συμφωνήθηκε - Νοέμβριος του ‘94 - να προταθεί ο Κώστας Σημίτης σαν διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου.
Αυτή τη φορά το δείπνο στην κατοικία του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου στην Κηφισιά, ήταν «δείπνο των οκτώ», καθώς συμμετείχαν οι Κώστας Σημίτης, Θόδωρος Πάγκαλος, Άννα Διαμαντόπουλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και ο οικοδεσπότης.
Η συζήτηση περιεστράφη στο ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα του μεσαίου χώρου σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Και συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η Κεντροαριστερά έχει μέλλον μόνο αν εκφράσει την ανάγκη που έχει η χώρα για μεταρρυθμίσεις. Η πρόταση στο Γιάννη Στουρνάρα προέκυψε μετά την επίμονη άρνηση του Κώστα Σημίτη να αναμειχθεί εκείνος.
Ο Κώστας Σημίτης πρότεινε στον Γιάννη Στουρνάρα να ενεργοποιηθεί όταν λήξει η θητεία του ως διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά εκείνος παρέμεινε σταθερά επιφυλακτικός.
Από τη μεγάλη συζήτηση που ακολούθησε ενδιαφέρον είχε το ερώτημα του Θόδωρου Πάγκαλου προς τον Γιάννη Στουρνάρα:
-Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνει πρωθυπουργός ή θες να μείνεις υπάλληλος;
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας δεν πείστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου