Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Οικονομικοί εισαγγελείς στην οικία Βγενόπουλου... και συνεργατών του

Οικονομικοί εισαγγελείς στην οικία Βγενόπουλου και συνεργατών του


 ...και συνεργατών του...
Οικονομικοί εισαγγελείς έκαναν έφοδο στην οικία Βγενόπουλου αλλά και συνεργατών του, με σκοπό τη...
συλλογή στοιχείων για τις υποθέσεις για τις οποίες εμπλέκεται ο επιχειρηματίας με τη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελείς πήραν ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και άλλα έγγραφα με σκοπό την ενδελεχή μελέτη τους.

Η κίνηση αυτή των οικονομικών εισαγγελέων έρχεται σαν συνέχεια της από 22 Ιουλίου παραγγελίας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου με βάση την οποία ανασύρθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχείο οι δικογραφίες για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου  που είχαν τεθεί από τις εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου.
         
Οι επίμαχες δικογραφίες παραδόθηκαν ήδη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, προκειμένου να εξεταστεί το περιεχόμενο τους από αρχή.
         
Η ανάσυρση από το αρχείο έγινε λόγω των νέων στοιχείων που ανέκυψαν και τέθηκαν υπόψη της κυρίας Δημητρίου. Μεταξύ των στοιχείων αυτών  είναι αναφορές και έγγραφα πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σιφουνάκη, η άσκηση της πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Γεωργίας Τσιρώνη από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου σχετικά με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του κ. Βγενόπουλου, δημοσιεύματα του Τύπου, όπως και το γεγονός ότι η έρευνα για τον επίμαχο επιχειρηματία σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας και τα ομόλογα,  είχε  ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του κ. Βγενόπουλου.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου