Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η τελευταία φωτογραφία του Ελληνα μουσουλμάνου ήρωα...

Η τελευταία φωτογραφία του Ελληνα μουσουλμάνου ήρωα  [εικόνες]


Μια φωτογραφία από ώρα εργασίας ήταν η τελευταία που ανέβασε στα social media, ο...
18χρονος Ελληνας μουσουλμάνος Χουσεΐν Νταϊτσίκ ο οποίος σκοτώθηκε στο μακελειό του Μονάχου για να σώσει την δίδυμη αδελφή του.

Στο προφίλ του στο instagram 4 ημέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Χουσεΐν ανήρτησε μια φωτογραφία όπου εμφανίζεται επάνω σε ένα κλαρκ, προφανώς από την δουλειά του.


Ο 18χρονος που ζούσε στο Μόναχο με τους γονείς του και τα άλλα δύο δίδυμα αδέλφια του, είχε έντονους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του, το χωριό Αρατος της Ροδόπης, κοντά στην Κομοτηνή.

Τόσους που το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε (Facebook, Instagram) ήταν «Huseyin Aratos».


Ο Νταϊτσίκ ήταν γεννημένος το 1999 στον Αρατο και ζούσε στο Μόναχο με τους γονείς του και τα δύο αδέρφια του. Ο πατέρας του δούλευε σε εργοστάσιο, ενώ τα παιδιά σπούδαζαν σε γερμανικό σχολείο.

Ηταν ένα ευαίσθητο παιδί, με κλίση στη μουσική. Είχε φτιάξει μάλιστα και ένα συγκρότημα με φίλους του και έπαιζε παραδοσιακή μουσική.

Οι γονείς του είχαν πάει μετά από προσπάθειες 25 ετών στην Γερμανία για να δουλέψουν, Μετά από δέκα χρόνια κατάφεραν να κάνουν τρίδυμα, τον άτυχο Χουσεΐν, την αδελφή του και τον αδελφό του.
Την μοιραία για εκείνον Παρασκευή, ο Χουσεΐν είχε πάει στο εμπορικό κέντρο μαζί με την αδελφή του και τον αδελφό του, για να ψωνίσει ρούχα και δώρα καθώς την ερχόμεη Τρίτη θα έρχονταν, όπως κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

Ο 18χρονος δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από τον μακελάρη και έπεσε νεκρός, είχε προλάβει όμως να σπρώξει την αδελφή του που διεσώθη. Η Telegraph τον αποκαλεί «ήρωα».
Ο Χουσεΐν έδωσε μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο. Πάλεψε αρκετές ώρες, αρχικά μάλιστα παρουσίασε βελτίωση, αλλά δεν άντεξε και κατέληξε. 



Στο χωριό Αρατος το οποίο επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι, τον περίμεναν και φέτος όλοι οι συγχωριανοί του, όπως και η γιαγιά του η οποία κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης.

Από τον πατέρα του, απέκρυψαν αρχικά τα τραγικά νέα. Οταν όμως έμαθε ότι έχασε το γιό του από τον μακελάρη του Μονάχου, υπέστη καρδιακή προσβολή και διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με συγχωριανούς του, ο πατέρας του είχε υποστεί εγχείρηση αγγειοπλαστικής στο παρελθόν.




iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου