Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Σήμερα η δίκη του Σταύρου Ψυχάρη για το «πόθεν έσχες»...

Σήμερα η δίκη του Σταύρου Ψυχάρη για το «πόθεν έσχες» - Media

 
Ενώπιον του Ζ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου έχει προσδιοριστεί σήμερα η δίκη του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη για...
ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των οικονομικών ετών 2010 έως και 2014.

Η κατηγορία που καλείται να αντικρούσει ο εκδότης, αφορά το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ' έξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και απαγγέλθηκε σε βάρος του, μετά τη διαβίβαση από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στην Εισαγγελία, του φακέλου των δηλώσεων του κ. Ψυχάρη.

Η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, κατά τον έλεγχο που είχε διενεργήσει, εντόπισε ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη των ετών 2011 -2015, που αφορούν τα οικονομικά έτη 2010-2014.

Ο εκδότης είχε κληθεί από την Επιτροπή να προσκομίσει συγκεκριμένα έγγραφα και παραστατικά που του ζητήθηκαν, όπως απόκτησης ή μεταβίβασης μετοχών, συμβάσεις δανείων κλπ, τα οποία ωστόσο δεν παρέδωσε, με αποτέλεσμα ο φάκελός του να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία, λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα.

Η εισαγγελέας που μελέτησε τον φάκελο με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Ψυχάρη έκρινε πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος αλλά μόνο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και έτσι απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ο εκδότης παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση σε δίκη...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου