Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πόλεμος ανακοινώσεων για την κυβερνητική αποστολή στην Πάρο - Διαψεύδει το Μαξίμου

Πόλεμος ανακοινώσεων για την κυβερνητική αποστολή στην Πάρο - Διαψεύδει το Μαξίμου
Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή την κυβερνητική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψή του στην Πάρο, αλλά και την τροπολογία που κατατέθηκε για τις συνοδείες του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπουργών στα ταξίδια τους. «Οι Γκέμπελς της ΝΔ χρειάζονται μόνιμες διακοπές» απαντούν κυβερνητικές πηγές, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού».
Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όριζε ότι «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των 60 επιτρεπόμενων, κατ' έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό».
Η ίδια τροπολογία ανέφερε, επισημαίνουν τα στελέχη της ΝΔ, ότι «τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν» και ότι «τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».
«Ο Τσίπρας εξουδετέρωσε την αντιπολιτευτική "Κίνηση των 53" με την πεντάστερη "Μετακίνηση των 54"», έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ στο Twitter.  


 «Ο Αλ. Τσίπρας πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για τρεις μέρες δωρεάν. Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς», έγραψε από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Η απάντηση του Μαξίμου 
 «Οι Γκέμπελς της ΝΔ χρειάζονται μόνιμες διακοπές» σχολιάζουν σκωπτικά κυβερνητικές πηγές, καταλογίζοντας στον 'Αδ. Γεωργιάδη «κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού», στο οποίο συμπεριλαμβάνουν και τον Γ. Κουμουτσάκο που «έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική», σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου, με αφορμή την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί.
 Οι ίδιες πηγές διαψεύδουν τις σχετικές αιτιάσεις, επισημαίνοντας ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημόσιων εξόδων.
 Συγκεκριμένα, οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι «προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της, 'Αδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο, με έξοδα του δημοσίου.
 Οι ίδιες πηγές σημειώνουν: «Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο, που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean».
 «Έτσι» υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης «μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα».

ΝΔ: Σύντομα η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές
«Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο. Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του απαντώντας στις κυβερνητικές πηγές.  «Όμως, τότε, δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει» προσθέτει η ΝΔ.

Ποτάμι: Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλη την παρέα
Ανακοίνωση για την τροπολογία εξέδωσε και το Ποτάμι, σχολιάζοντας «Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλη την παρέα»
«Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους, με τροπολογία αποφασίζουν :“Τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου”.
Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους δηλαδή. Εις υγείαν των φορολογουμένων. Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν  επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους. Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους», αναφέρει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Κουτσούκος:Aυταπάτες για την μετάλλαξή τους δεν έχουμε
Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Αποκέντρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, σχετικά με το κόστος συνοδείας του Πρωθυπουργού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αποκαλύψαμε και στηλιτεύσαμε χθες στη Βουλή την Κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να περάσει στα «κρυφά» στη λήξη της συνεδρίασης η απαράδεκτη τροπολογία για «χρυσή κάρτα απεριορίστων διαδρομών και διαμονών, άνευ πιστωτικού ορίου» για ομαδικές αποστολές του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του.
Σήμερα που «βοά ο τόπος», καθώς την ώρα που η κοινωνία στενάζει και η Κυβέρνηση την προκαλεί, δεν αισθάνονται άραγε την ανάγκη εκτός, από τα non paper έστω μιας διαρθρωτικής κίνησης, προκειμένου να προστατέψουν το κύρος και τις λειτουργίες των κορυφαίων θεσμών της χώρας;
Εμείς πάντως αυταπάτες για την μετάλλαξή τους δεν έχουμε, αυτοί φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι το αποδεικνύουν καθημερινά με τέτοιες πρακτικές».

Ακούστε το ρεπορτάζ του Παναγή Γαλιατσάτου στον Realfm 97,8 για το θέμα
 http://www.enikos.gr/politics/402046,Polemos-anakoinwsewn-gia-thn-kyvernhtikh-apostolh-sthn-Paro-Diayeydei-to-Maxim.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου