Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Μαντάς: Ήττα στη διαπραγμάτευση η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους 300.000 μικροσυνταξιούχους...

Μαντάς: Ήττα στη διαπραγμάτευση η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους 300.000 μικροσυνταξιούχους - Media


«Η κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι το 2019 για τους περίπου 300.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχους, που ήταν ένα προνοιακό βοήθημα, αποτέλεσε ένα από τα σημεία ήττας στη διαπραγμάτευση, παραδέχεται ο...
κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σημειώνει, για τα αντισταθμιστικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ότι «έχουμε αγώνα μπροστά μας καθώς πρέπει αυτά τουλάχιστον τα μέτρα να τα εξασφαλίσουμε και τα δύο επόμενα χρόνια, έως ότου εφαρμοστεί το νέο ασφαλιστικό».

Ο κ. Μαντάς αποκαλύπτει ότι «η κυβέρνηση θα φέρει σειρά ρυθμίσεων που θα αντιμετωπίσουν συστηματικά το πρόβλημα των κόκκινων δανείων» και υπογραμμίζει ότι «δεν έχουμε ελπίδα αν ταυτόχρονα η αναπτυξιακή ατζέντα όπως την έχουμε περιγράψει, με τα δικά μας χαρακτηριστικά, δεν φέρει απτά αποτελέσματα».

Επιτίθεται σε ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, υποστηρίζοντας ότι «οι συστημικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης φοβούνται στην ουσία την λαϊκή συμμετοχή και παρουσιάζουν μια κατάσταση παραβίασης δήθεν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ των διατάξεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος» και προσθέτει «δεν πιστεύω ότι η συνταγματική αναθεώρηση είναι μια πολιτικά και ταξικά ουδέτερη διαδικασία. Για παράδειγμα μπορούμε εμείς να συμφωνήσουμε με συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κρούει των κώδωνα του κινδύνου για τα γεγονότα στην Τουρκία που πιθανότατα θα έχουν επιπτώσεις στο προσφυγικό. «Επιμένω πως πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας το ενδεχόμενο νέου κύματος προσφύγων», αναφέρει και σχολιάζοντας τα κρούσματα θρησκευτικού φανατισμού τονίζει ότι «πρέπει η Ευρώπη να πάει στα βαθύτερα αίτια, πάνω στα οποία αυτά τα φαινόμενα βρίσκουν έδαφος. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με πολέμους, με ακραίους κοινωνικούς αποκλεισμούς, με συρρίκνωση των ελευθεριών, των δικαιωμάτων, της δημοκρατίας». «Οι πολύ σκοτεινές μέρες φοβάμαι ότι είναι πολύ κοντά», προσθέτει...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου