Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Κατάληψη στο γραφείο της Όλγας Γεροβασίλη...στα Ιωάννινα ...στα Ιωάννινα...
Στην κατάληψη γραφείου της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, στα Ιωάννινα προχώρησαν σήμερα το πρωί αντιεξουσιαστές, εκφράζοντας την κάθετη αντίθεσή τους στις...
χθεσινές συλλήψεις σε τρεις καταλήψεις στέγης που φιλοξενούσαν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. 

Σε κείμενό τους με τίτλο «Ο έχων 2 χιτώνες… να καλεί την αστυνομία», που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής πληροφόρησης indymedia, αναφέρουν πως δεν προκαλεί εντύπωση «που όλα αυτά συμβαίνουν από μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με το προφίλ του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

»Ασχέτως πως αυτοχαρακτηρίζεται ένα κόμμα και από που έλκει την καταγωγή του, όταν εμπλέκεται στα παιχνίδια εξουσίας και αναλαμβάνει τα ηνία του κράτους, ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που θα διασφαλίσουν την μακροημέρευση του κράτους και της αγοράς».

Στόχος της κινητοποίησης είναι «να δείξουμε την έμπρακτη εναντίωσή μας στις θανατοπολιτικές του ελληνικού κράτους, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αφορούν και εμάς... Αποτελούμε κομμάτι των αντικαπιταλιστικών και αντικρατικών αγώνων, ενώ συνειδητά μαχόμαστε τόσο υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης και εγκατάστασης όλων των ανθρώπων, όσο και υπέρ των καταλήψεων και του δικαιώματος για στέγαση».

φωτο thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου