Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ξεκίνησε το συνέδριο των Δημοκρατικών - Λαμβάνει το χρίσμα η Κλίντον

Ξεκίνησε το συνέδριο των Δημοκρατικών - Λαμβάνει το χρίσμα η Κλίντον
Άρχισε πριν από λίγο το συνέδριο των Δημοκρατικών των ΗΠΑ στη Φιλαδέλφεια, το οποίο θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, με τη συμμετοχή 5.000 αντιπροσώπων, και στο οποίο αναμένεται η Χίλαρι Κλίντον να λάβει και τυπικά το χρίσμα ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.
Η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία ελπίζει να διαδεχθεί τον Μπαράκ Ομπάμα και να γίνει η πρώτη γυναίκα που θα αναδειχθεί στην αμερικανική προεδρία, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.
Στην εσωκομματική διαδικασία, η Κλίντον βρέθηκε αντιμέτωπη με τη θεαματική και απροσδόκητη επίδοση του Μπέρνι Σάντερς, του γερουσιαστή του Βερμόντ, ο οποίος κάλεσε νωρίτερα σήμερα τους υποστηρικτές του να την ψηφίσουν.
Πέραν του Σάντερς, ο οποίος θα μιλήσει στο συνέδριο, η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα, αλλά και η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, πρώην καθηγήτρια του Δικαίου στο Χάρβαρντ και επικρίτρια της Γουόλ Στριτ, αναμένονται στο βήμα την πρώτη ημέρα του συνεδρίου που διεξάγεται στο Wells Fargo Center.
Η πρόεδρος των Δημοκρατικών, η Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτς, μετά τη διαρροή ενός μεγάλου όγκου μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κόμματος από τον ιστότοπο WikiLeaks, αποφάσισε να μην ανοίξει όπως προγραμματιζόταν το συνέδριο παραχωρώντας τη θέση της στη δήμαρχο της Βαλτιμόρης, τη Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ.
Συγγνώμη σε Σάντερς
Η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC) ζήτησε συγγνώμη από τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς μετά από τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων στα οποία υποδηλώνεται ότι η ηγεσία του κόμματος προσπάθησε να σαμποτάρει την προεδρική καμπάνια του Σάντερς.
"Εκ μέρους όλων στην DNC ζητάμε βαθιά και ειλικρινή συγγνώμη στον γερουσιαστή Σάντερς, τους υποστηρικτές του, και το σύνολο του Δημοκρατικού Κόμματος, για τα αδικαιολόγητα σχόλια που έγιναν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου", τόνισε η επιτροπή σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την μέρα έναρξης του συνεδρίου του κόμματος στη Φιλαδέλφεια για την επίσημη απονομή του χρίσματος στην Χίλαρι Κλίντον.
Πρόσθεσε επίσης ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα δεν αντιπροσωπεύουν την "σταθερή δέσμευση (της επιτροπής) για ουδετερότητα κατά την διεργασία" του χρίσματος του κομματικού υποψηφίου.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου