Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Μακελειό στην Ιαπωνία- Άνδρας έσφαξε στον ύπνο τους 19 άτομα - ΦΩΤΟ

Μακελειό στην Ιαπωνία- Άνδρας έσφαξε στον ύπνο τους 19 άτομα  - ΦΩΤΟ


Δεκαεννιά άτομα σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν μετά την επίθεση με μαχαίρι από έναν πρώην υπάλληλο σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία τα ξημερώματα της Τρίτης, όπως αναφέρει το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NHK.
Τα θύματα στο κέντρο φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία στην Ιαπωνία, δέχθηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι ενώ κοιμόντουσαν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης.


Η αστυνομία στη Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον πρώην υπάλληλο στο κέντρο, τον 26χρονο Σατόσι Ουεμάτσου.
Ταυτόχρονα, γνωστοποίησαν ότι το προσωπικό του κέντρου κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας ότι ένας άντρας οπλισμένος με μαχαίρι βρισκόταν στο χώρο του κέντρου Tsukui Yamayuri-En.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο ύποπτoς είπε στην αστυνομία, "Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο από τους ανάπηρους".
Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Οι τραυματίες της επίθεσης διακομίστηκαν σε τουλάχιστον έξι νοσοκομεία στο δυτικό Τόκιο και κάποιοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
«Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς τα θύματα είναι αθώοι άνθρωποι», δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.
Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στην Ιαπωνία
Πρόκειται για τον 26χρονο, Σατόσι Ουεμάτσου, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, είχε απολυθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από την εν λόγω μονάδα.
Στα ρεπορτάζ ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι ο δράστης είπε κατά την ανάκριση του από τις αστυνομικές αρχές ότι το έκανε, διότι ήθελε να απαλλάξει τον κόσμο από άτομα με αναπηρία και ειδικές ανάγκες.
Διαβάστε επίσης:
Λευκός Οίκος: Οι σκέψεις του αμερικανικού λαού είναι με τους Ιάπωνες φίλους μας που θρηνούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου