Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ο αγώνας της 26χρονης Ιωάννας για να ζήσει

Ιωάννα Κουνδουράκη



Αγώνα ζωής δίνει η 26χρονη Ιωάννα Κουνδουράκη από τη Σητεία. Η νεαρή κοπέλα νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με όγκο στο κεφάλι.
Σε λίγες ημέρες πρόκειται να αναχωρήσει για το Ανόβερο της Γερμανίας, σε κλινική που αναλαμβάνει τη χειρουργική επέμβαση και την περαιτέρω θεραπεία της Ιωάννας.
Ωστόσο, η κλινική ζητά το ποσό των 50.000 ευρώ και μάλιστα προκαταβολικά, ποσό το οποίο ήταν απαγορευτικό για την οικογένειά της. Και τότε συνέβει το συγκλονιστικό: Εκεί που ο ένας σηκώνει τα χέρια ψηλά, όλοι μαζί μπορούν. Η τοπική κοινωνία κινητοποιήθηκε άμεσα.
Τοποθετήθηκαν κουτιά στήριξης σε όλη τη Σητεία: Στο νοσοκομείο, στα ΕΛΤΑ, στην Πολεοδομία, στα Σουπερ Μάρκετ, στα εμπορικά καταστήματα, στα φαρμακεία, στα ιδιωτικά ιατρεία...
Στο πλαίσιο της μεγάλης κινητοποίησης για την Ιωάννα, η φίλη της οικογένειας Βέρα Περάκη, ανάρτησε στο facebook το παρακάτω μήνυμα:
"Αγαπητοί συμπολίτες.
Οι περισσότεροι είστε ενημερωμένοι σχετικά με την περίπτωση της 26χρονης κοπέλας από το Χαμέζι, που νοσηλεύεται τώρα στη νευροχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ, με διάγνωση διάχυτου όγκου στον εγκέφαλο.
Πολλές οι δράσεις που στηρίζουν την Ιωάννα, πολύς ο κόσμος βοηθάει. Και γι' αυτό σας μεταφέρω θερμά ευχαριστήρια από την οικογένεια. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από όλες αυτές τις ενέργειες ανέρχεται στα 32000 € περίπου.
Η κλινική στο Hannover που αναλαμβάνει την επέμβαση και περαιτέρω θεραπεία της Ιωάννας, ζητάει από την οικογένεια το ποσό των 50000 €, που πρέπει να προκατατεθεί στο λογαριασμό της, πριν την εισαγωγή της στις 10 Αυγούστου. Η κατάσταση επείγουσα και κρίσιμη, και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Η Ιωάννα χρειάζεται τη βοήθειά μας, για να μπορέσει την Τετάρτη 10 Αυγούστου να εισαχθεί στην κλινική, και να δώσει εκεί τη δική της μάχη για ζωή!
Παρακαλούμε θερμά φορείς και συλλόγους να προβούν σε δράσεις για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας.
Πολιτιστικοί σύλλογοι, που έχετε τώρα τα πανηγύρια σας, υπάρχουν τόσα που μπορείτε να κάνετε.. Βάλτε κουτιά στήριξης στην είσοδο, ενημερώστε τον κόσμο στο καλωσόρισμα, κάντε λαχειοφόρους αγορές, δώστε ένα ποσό από το αντίτιμο του εισιτηρίου.. Μην περιμένετε να σας ζητηθεί, οι εθελοντές είναι λίγοι, και τα ζητήματα που χρειάζεται να διαχειριστούν πολλά.
Ζητάμε επίσης την βοήθεια της εκκλησίας. Τώρα τον 15Αύγουστο ο κόσμος συρρέει.. Κάντε εράνους, βοηθήστε με όποιο τρόπο μπορείτε, δώστε το παράδειγμα σε όλους...
Ομάδες εθελοντών και λοιποί πολίτες, σας χρειαζόμαστε πέρα από την οικονομική στήριξη.. Δηλώστε προθυμία και συμμετέχετε στις δράσεις στήριξης! Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες...
Προσωπικά ενάντια στην εποχή, πιστεύω στο καλό... Ξέρω ότι υπάρχει γύρω μου, το βλέπω και το νιώθω καθημερινά! Πιστεύω στη Σητεία, πιστεύω στη βοήθειά σας... Θα τα καταφέρουμε"!
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Χρειάζονται άλλες 17.000 ευρώ
Στο μεταξύ, με τη βοήθεια του κόσμου, συγκεντρώθηκαν άλλα χίλια ευρώ από τη στιγμή που γράφτηκε το μήνυμα της κ. Περάκη, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Άρα στο σύνολο έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα 33.000 ευρώ.
Απομένουν άλλες 17.000, τα οποία πρέπει να συγκεντρωθούν το αργότερο ως τις 8 Αυγούστου, δηλαδή 2 ημέρες πριν την προγραμματισμένη εισαγωγή της Ιωάννας στη Γερμανική Κλινική. Για τον σκοπό αυτό, είναι ενεργός στην Alpha Bank ο λογαριασμός: 917002101027259 (IBAN GR93 0140 9170 9170 0210 1027 259) με δικαιούχους τις Iωάννα Κουνδουράκη - Λιλίκα Χατζάκη.
Ρεπορτάζ: Ελένη Σταυρουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου