Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Δυσαρέσκεια Κορκίδη για τη μη επιθετική χαλάρωση των capital controls...


Μεγαλύτερες προσδοκίες είχε το εμπόριο από τη νέα απόφαση που αφορά στη χαλάρωση των περιορισμών τραπεζικών συναλλαγών.

«Περιμέναμε πολύ...
περισσότερα και μια μάλλον "επιθετική" αντί για τη "χαλαρή" ρύθμιση των capital controls που τελικά προέκυψε», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης και πρόσθεσε: «Μέχρι λοιπόν την άρση, έχουμε πολύ δρόμο και χρόνο μπροστά μας για πολλές ακόμα ρυθμίσεις».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ επεσήμανε ότι δυστυχώς «το μόνο που δεν λέει να χαλαρώσει είναι η φορολογία, αφού την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, πάνω από 6 εκατ. Έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν 1,21 δισ. ευρώ σε έξι ημέρες και συνολικούς φόρους 32,5 δισ. ευρώ σε έξι μήνες, ενώ έρχεται και ο ενισχυμένος ΕΝΦΙΑ».

Όπως εκτιμά ο κ. Κορκίδης, στόχος της χαλάρωσης των capital controls θα έπρεπε να είναι η επιστροφή των καταθέσεων του «στρώματος», οι οποίες υπολογίζονται πάνω από 15 δισ. ευρώ.
Eπιπλέον, πρόσθεσε, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα να προχωρούν σωρευτικά σε ανάληψη εβδομαδιαίου ορίου μεγαλύτερου του 30% και χωρίς προϋποθέσεις για τη κατάθεση νέου χρήματος...

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου